Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STRAŠNO!

Sudija i njen muž 40.000 dinara od od kazni strpali u džep

Autor: B.Janačković | 28.03.2014 - 16:42:00h | Komentara: 0

Protiv Nadežde D. (62) iz Svrljiga, bivše sudije svrljiškog odeljenja Prekršajnog suda u Nišu i njenog supruga Nenada D. (66) iz Svrljiga, referenta u istom sudu, policija je podnela krivične krivične prijave zbog sumnje da su nezakonito prisvojili 40.000 dinara novca od prekršajnih kazni.

Sudija

Ilustracija | Foto: foter.com

Pomenuti iznos je deo novčanih kazni za koje se sumnja da su ih sudija i njen muž u toku 2010. i 2012.godine neosnovano naplatili od ukupno pet osoba kako bi im zauzvrat omogućili zastarevanje pokrenutih prekršajnih postupaka.


Reč je o dopuni krivičnog postupka koji se već vodi protiv Nadežde i Nenada D. koji su privedeni su 7.februara u policiju zbog sumnje da su su od januara 2010. godine do 31.juna 2013. godine oštetili republički budžet za 2,29 miliona dinara. Osumnjičeni su da su omogućili protivpravnu imovinsku korist za ukupno 120 osoba kojima su zastarele kazne u iznosu od 1,3 miliona dinara a Nenad D. da je u svoj džep stavio 957.200 dinara od naplaćenih kazni. Nenad se sumnjiči da je u postupku izvršenja sudskih odluka od okrivljenih primao novac na ruke koji je zadržavao za sebe a potom sačinjavao je lažne izveštaje o navodno izvršenim uplatama i iste dostavljao Nadeždi koja je bez kontrole i potrebnog nadzora predmete arhivirala kao okončane.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP