Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SKANDAL

Sudija krio predmete!

Autor: Blic | 04.06.2015 - 08:55:00h | Komentara: 3

U ormanu sudije M.P. iz Prekršajnog suda u Guči nađeno 27 predmeta sa izvršnim presudama koji su nestali prošle godine.

Korupcija

Ilustracija | Foto: Profimedia

Protiv sudije M.P. iz Prekršajnog suda u Guči u čijem je ormanu nađeno 27 predmeta sa izvršnim presudama koji su nestali prošle godine, podneta je prijava diciplinskom tužiocu Vrhovnog saveta sudstva.
Nestali predmeti su iz oblasti saobraćaja iz 2012. i 2013. a sudija je bio M.P, a  pretežno je reč o izvršnim presudama za koje su propisane visoke novčane kazne ili mere oduzimanja vozačke dozvole.
- Reč je o teškim prekršajima poput vožnje pod zabranom i u alkoholisanom stanju i nasilnička vožnja. Za većinu su kazne od 100.000 dinara i oduzimanje dozvole od tri do 11 meseci.
Pretpostavlja se da je M. P. uzimao po nekoliko stotina evra od ljudi kojima je dozvola neophodna zbog posla i onda te predmete sklanjao da zastare - rekao
 je za "Blic" izvor iz Prekršajnog suda.
M. P. je početkom godine iz Čačka prešao u odeljenje Prekršajnog suda u Guči, a predmete je u njegovoj kancelariji pronašla koleginica koja ga je menjala dok je bio na odmoru.
Sudija koji je zadužen u navedenim predmetima izjavio je da je verovatno greškom poneo predmete u Guču. Protiv njega je podneta disciplinska prijava Disciplinskom tužiocu VSS - navedeno je u šturom saopštenju.
Nekoliko sudija čačanskog suda, saglasno je da je M.P. već morao da bude procesuiran, imajući u vidu da je i ranije imao nerazdužene predmete koji su fizički nestali.
Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 04.06.2015 09:40h

    Ја јавно прозивам жене судије које суде саобраћајне пријаве од ,како се то види,полуписмених полицајаца!Оне изгледа не знају основна саобраћајна правила?Не бих рекао ни да имају положене испите из друмског саобраћаја?Да немају појма о железничким прописима то сигурно знам.Не смеју да одбаце видно нетачне пријаве саобраћајне полиције.Жалбама лицитирају?СРЕЋОМ ВИША ДИСТАНЦА УВАЖИ ЖАЛБУ А ОНДА ЗА СУДИЈУ ВАЖИ ОНО ,,НИКЕМ НИШТА,,?А што је возач понижаван?Штета што нисам снимао суђења саобраћајних прекршаја крстили би сте се судијским небулозама!

  • kopač kontejnera Vreme: 04.06.2015 09:50h

    Pa nije prvi poslednji. Znam oca jednog sudije koji je napravio sijaset saobraćajnih prekršaja a nikada nije odgovarao niti platio kaznu. NIŠTA novo u Srbiji!

  • Amater Vreme: 04.06.2015 13:19h

    Kakav crni skandal to je opste poznato izmedju sudija JA tebi TI meni a advokat posrednik.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP