Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NESVAKIDAŠNJE BEKSTVO IZ SUDA U IVANJICI

Sudija mu rekao da izađe iz sudnice, on odšetao na slobodu

Autor: Ekipa Alo! | 04.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Dragan Resimić iz sela Erčege priveden je sudiji Opštinskog suda u Ivanjici Petru Bjelogrliću 1. septembra na saslušanje zbog nasilja u porodici.

Sud u Ivanjici

Sud u Ivanjici

Kako se sve dešavalo bukvalno pred kraj radnog vremena, sudija je rekao policajcima da mogu izvršiti primopredaju smene dok optuženog ispituje jer će to trajati sigurno dvadesetak minuta do pola sata. Na kraju je i Resimiću rekao da sačeka ispred, ali kada je optuženi izašao u hodnik, nije bilo nikoga, pa je on slobodno odšetao!


- Policija je stigla u roku od jednog minuta, oni su se najverovatnije razmimoišli. Šta se dogodilo, ne znam, ali bukvalno u sekundu su svi bili tu, a optuženog nema - priča izvor „Alo!“.

Sudija Petar Bjelogrlić potvrdio je priču i napomenuo da nije bilo nikakvih problema niti je optuženi nasilno pobegao, a i policija ga je ubrzo našla. „Uglavnom, nesvakidašnja situacija, prvi put se dešava“, izjavio je Bjelogrlić.

- On je bio sa advokatom i ja sam im rekao da sačekaju u hodniku dok napišem odluku jer je trebalo da ga sprovedu u Okružni zatvor. Sve se brzo dogodilo, policajac je rekao da njega nema, onda smo, kako nalaže procedura, raspisali poternicu. Ubrzo su ga našli u selu Opaljenik, to je petnaestak kilometara od Ivanjice - priča Bjelogrlić.

Kako saznajemo, optuženi Resimić branio se tako što navodno nije shvatio sudijine reči da sačeka odluku, već je mislio da je slobodan i da može da se vrati kući. Nije pružao otpor i ubrzo je sproveden u pritvor.
Poslednji komentari
  • miiii Vreme: 04.09.2014 09:26h

    Sta tu ima sporno, sudija treba valjda da poznaje zakon, kada mu policija preda lice ona nema nikakvu nadleznost. Tako stoji u zakonu. Ako mu odredi pritvor, onda pozove policiju i uz resenje o odredjivanju pritvora policija postupa. A te fazone kpje koriste sudije, samo da mu napisemo resenje itd, to je u svakom sudu u srbiji. Moze on da '' naredi'' ali mora pismeno, da zatrazi asiytenciju. itd itd. Nikakvu posledicu ne treba da snosi policajac, treba ga nagraditi, a sudiju disciplinski procesuirati.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP