Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UHAPŠEN BRANISLAV BLAŽIĆ (61) SA JOŠ DVE OSOBE

Sudija uzeo novac da oslobodi tajkuna?!

Autor: J. Paunović - E. Sadiku | 18.06.2015 - 21:00:00h | Komentara: 1

Sudija Višeg suda u Beogradu Branislav Blažić (61) uhapšen je rano juče ujutru u svojoj kući zbog sumnje da je primio mito u iznosu od 1.700 evra, kako bi izdejstvovao oslobađajuću presudu biznismenu Đorđu Matiću (34), bivšem vlasniku hotela „Taš“, osuđenom na dve godine zatvora zbog utaje poreza, saznaje „Alo!“.

Tvrdi da je pare spremio za letovanje: Branislav Blažić

Tvrdi da je pare spremio za letovanje: Branislav Blažić

Prema saznanjima našeg lista, Matić je pravosnažno osuđen na kaznu zatvora od dve godine u sudu u Novom Sadu zbog utaje poreza, a sudija Blažić je od njega uzeo novac kako bi uticao na kolege u Vrhovnom kasacionom sudu, da donesu povoljnu odluku.

Gotovo u isto vreme, ali na graničnom prelazu na Horgošu lisice na ruke stavljene su Đorđu Matiću i njegovom ocu Zoranu (63), zbog sumnje da su posredovali u davanju mita. Hapšenja su izvršili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala – SBPOK, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, u sklopu akcije za suzbijanje korupcije.


Stefanović: Hteo da utiče
na ishod suđenja

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, komentarišući ovo hapšenje, izjavio je da postoje osnovi sumnje da je Blažić u dužem vremenskom periodu, koruptivnim delovanjem i korišćenjem društvenog položaja, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe primio gotov novac i druga materijalna dobra, a sve u cilju uticaja na ishod sudskog postupka koji se vodi protiv osumnjičenog Đorđa Matića.
 

- Policija je kod uhapšenih pronašla u stanovima oko 30.000 evra, pištolj za koji ne postoji dozvola, ručni sat „roleks“ i više pečata različitih pravnih lica. Niko od privedenih nije pravio problem prilikom hapšenja. Blažić je rekao da su 1.700 evra njegovi i da ih je spremao za letovanje sa porodicom - priča naš sagovornik blizak istrazi.

Kako „Alo!“ saznaje, sudiji se na teret stavlja da je „uzeo novac da bi uticao na neidentifikovane sudije Vrhovnog suda“. Prema saznanjima našeg lista, sve kolege Blažića su rekle da će pristati da odu na poligraf kako bi dokazale nevinost.
- U rešenju za zadržavanje Branislava Blažića ne stoje imena ljudi kojima je dao novac već se kaže da su to neidentifikovane osobe. Osporio sam nadležnost Specijalnog tužilaštva i Specijalnog suda i zato tražio izuzeće tužioca - kaže za naš list Vladimir Petrović, advokat sudije Blažića.

Kako „Alo!“ saznaje, sudija je trebalo da preda novac sudiji Vrhovnog kasacionog suda koji je trebalo da postupa po zahtevu za zaštitu zakonitosti koje je podneo branilac Đorđa Matića. Matić je, inače, bivši vlasnik firme “Kvalitet gradnja” u vlasništvu koje se nalaze i hotel “Taš” i “Side One”, kao i vila “Mistique” u Beogradu. Kako saznajemo, Matić je firmu napustio pre godinu dana, a danas se bavi trgovinom.

Policija je Matiće uhapsila prilikom njihovog pokušaja napuštanja teritorije Republike Srbije na graničnom prelazu Horgoš u ranim jutarnjim satima. Branislav Blažić je dugogodišnji ugledni član Federacije „Kjokunšikaija“, a trenutno se nalazi na mestu Generalnog sekretara saveza “Kjokunšikai Srbija”. Dugodišnji je sudija Okružnog i Višeg suda u penziji, a poslednjih godinu dana radio je u tročlanom sudskom veću, koje je odlučivalo u žalbenom postupku osnovnih sudova. Njegove kolege juče nisu htele da komenatrišu hašenje.

Viši sud

Viši sud | Foto: Oliver Bunić

Matić se bavi trgovinom


Bivši poslovni partneri Đorđa Matića (34), Željko Urošević i Zoran Vasiljević, rekli su da je on firmu napustio pre godinu dana i da se danas se bavi trgovinom.
- Nekada smo zajedno poslovali i vodili firmu “Kvalitet gradnja” u čijem sklopu su i hoteli, ali Matić je rešio da odustane od te vrste poslovanja, pa smo firmu otkupli Vasiljević i ja - objašnjava Željko Urošević.
- Od pre godinu dana nikakve veze Matić više nema sa firmom, a koliko znam sada se bavi trgovinom. Želeo bi da napomenem da smo se čuli u utorak i da mi je rekao da mora hitno da otputuje u Španiju, jer mu je tamo sestrić operisan. Kako mi je rekao, detetu su uradili transplnataciju bubrega i nalazi se u lošem stanju i zato me je iznenadilo obaveštenje da su on i otac hteli da pobegnu iz zemlje. Zvala me je Matićeva supruga i rekla da su uhapšeni - dodaje Željko Urošević.
Kako nezvanično saznajemo, u toku jučerašnjeg dana u policiju je bio pozvan Zoran Vasiljević, sadašnji suvlasnik Matićeve bivše firme.

Poslednji komentari
  • radnik AMSS u protestu Vreme: 18.06.2015 21:48h

    a šta je sa istragom po osnovu više krivičnih prijava, uključujući i onu kod Tužilaštva za organizovani kriminal iz aprila 2014.god, protiv Aleksandra Nikačevića, Mirka Butulije, i više drugih lica, zbog ogromnog višegodišnjeg kriminala u okviru celog sistema AMSS, čime su najviše oštećeni AMSS, AMS Osiguranje, i budžet Srbije za više miliona eura? Gle slučajnosti, baš na tom hotelu Taš stoje skupe reklame AMS Osiguranja ...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP