Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SVEDOČENJE IVANE BUHE

Supruga pakuje Čumetu novu robiju!

Autor: M. D. - D. Ć. | 07.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 7

Ivana Buha (35), supruga Ljubiše Buhe Čumeta (51), prvog srpskog svedoka saradnika, ispitivana je juče u Višem tužilaštvu o tvrdnjama koje je nedavno na konferenciji iznela, a u vezi su sa Buhinom umešanošću u ubistvima Zorana Petrovića Šempe i Branislava Lainovića Dugog. Ona je, kako nezvanično saznajemo, iznela optužbe na račun svog supruga i optužila ga za dva ubistva.

Bračni obračun  prenela na sudski  teren: Ivana Buha

Bračni obračun prenela na sudski teren: Ivana Buha | Foto: Emil Čonkić

- Ljubiša Buha je umešan u ubistva Zorana Petrovića Šempe i Branislava Lainovića Dugog, a sa Rodoljubom Milovićem i specijalnim tužiocem Jovanom Prijićem je tokom priprema za svedočenje u procesu ubistva Đinđića ugovorio da se taj slučaj ne otvara - rekla je nedavno Ivana Buha na konferenciji za novinare.
Ona je dodala da je svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi dao dokaze za ta ubistva, a da je izvesni Rade Petošević istopio pištolj kojim je ovo ubistvo počinjeno.


Zoran Petrović Šempa, koga je pomenula Ivana Buha, ubijen je u Surčinu 13. marta 1998, dok je Lainović likvidiran 20. marta 2000. ispred hotela “Srbija” u Beogradu. Članovi zemunskog klana osuđeni su za Lainovićevo ubistvo.

Likvidaciji Šempe prethodio je pokušaj ubistva ispred požarevačke picerije “San Marko”, kada je na njega pucano. Na dan Petrovićevog ubistva Zoran Živković Fiškal je boravio u Surčinu, kod svog kuma Čumeta. Šempa se toga dana upravo vraćao “mercedesom” iz Beograda, kada mu je kod požarevačke naplatne rampe na pejdžer stigla poruka da hitno dođe u centar Surčina. Tamo ga je čekao Živković sa Čumetom. Posle jurnjave automobilima surčinskim ulicama sa više metaka je likvidiran Šempa.

Pre ubistva Lainovića su kod hotela “Srbija” u Ustaničkoj ulici, nešto pre 16 časova, sa tri automobila pratili ljudi Dušana Spasojevićeva Šiptara, likvidiranog šefa zemunskog klana. U jednom od njih bio je i Spasojević, koji je koordinirao celom akcijom. Kad je Lainović izašao iz taksija, tokom sledećih petnaestak minuta nekoliko puta je razgovarao mobilnim telefonom. Spasojević je izdao nalog za početak akcije.
Sretko Kalinić je iz zgrade obližnjeg “C marketa” prišao Dugom s leđa i ispalio mu tri hica u glavu, iz neposredne blizine. Ubistvo Lainovića u javnosti je izazvalo mnogo buke. On je bio zamenik Đorđa Božovića Giške na funkciji Srpske dobrovoljačke garde. Spasojevića za to nije bilo briga, ostvario je ono što je planirao i osvojio novosadsko tržište droge. Nije planirao da stane. Po njegovoj računici, sledeći ko mu je smetao bili su Zoran Davidović Ćanda, ali i Zoran Uskoković Skole.

Uskoro mora  u „Padinjak”:  Ljubiša Buha

Uskoro mora u „Padinjak”: Ljubiša Buha | Foto: Dušan Milenković

Ne mrda iz kuće


Ljubiša Buha se trenutno nalazi u kućnom pritvoru u svojoj kući u Surčinu, a mora da nosi elektronsku nanogicu. On će uskoro morati da ide na izdržavanje kazne u zatvor u Padinskoj Skeli zbog fizičkog napada na suprugu i policajce iz njene pratnje.

Poslednji komentari
  • zena Vreme: 07.07.2015 07:33h

    ova ce mu doci glave. svaka joj cast na hrabrosti!

  • zemunac Vreme: 07.07.2015 10:09h

    uhapsite i doticnu za prikrivanje zlocina posto je toliko pametna nek robija sa muzem

  • Nina Vreme: 07.07.2015 11:11h

    Kako sme ova zena da otkriva sve te mracne poslove dubijoznih tipova??? Zar se ne plasi da ce neko da je likvidira??? Sto se mene tice ja nikada ni po koju cenu nebi imala hrabrosti kao ova zena.... Ona nije hrabra vec luda bre!!!

  • walter Vreme: 07.07.2015 11:16h

    Sto bi rekli to su suplje price,coveka stiti drzava tuzilastvo ne moze mu niko nista to je bruka i sramota to je strasno da za ovu drugkaru ne postoji zakon!!!

  • Mrka i pevačica Vreme: 07.07.2015 12:24h

    Daj ti hrabra i dobra ženo reci šta je Čume sa Mrkonjićem asfaltirao,kako je finansirao ove iz SPS pa da se i oni pridruže napokon Čumetu,jer da nije bilo tih bitangi odavno bi on bio u zatvoru i ove bitange zajedno sa njim....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP