Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

JEDNOJ OD OPTUŽENIH POZLILO

Sutra nastavak suđenja Miškoviću!

Autor: Tanjug | 16.07.2015 - 11:22:00h | Komentara: 0

Objedinjeno suđenje vlasniku Delta Holdinga Miroslavu Miškoviću i ostalim okrivljenima koji se terete da su oštetili putarska preduzeća i kruševačku Fabriku maziva (FAM) nastaviće se sutra, pošto je današnji pretres prekinut jer je jedna od optuženih, zbog lošeg zdravstvenog stanja, morala da napusti sudnicu.

Nekadašnji šef: Miroslav Mišković

Miroslav Mišković | Foto: Aleksandar Stanković

Predsednica sudskog veća prethodno je odredila pauzu kako bi se optuženoj Ljiljani Kostić pružila medicinska pomoć, ali posle mišljenja lekara, odlučila je da prekine današnji pretres i odbila predlog tužilaštva da se postupak razdvoji.
Suđenje Miškoviću i ostalim optuženima biće nastavljeno sutra.
Na današnjem pretresu Mišković je ponovio tvrdnje da tužilaštvo nije ponudilo nijedan dokaz da je na bilo koji način učestvovao u upravljanju putarskim preduzećima i naglasio da, kada je reč o njemu, ne postoji krivično delo.
On je od suda zatražio zaštitu i poručio da tužilaštvo mora da iznese dokaz u kojem će se videti njegova krivica.
Nema ovde Miškovića apsolutno nigde, osim da je potpisao kredit. Nigde ga više nema. Cela optužnica pada. To ste čuli i čućete i dalje, rekao je Mišković.
Protiv njega i vlasnika preduzeća Nibens grupa Mila Đuraškovića, kao i još osam optuženih, vodi se krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra.
Mišković, njegov sin Marko i Đurašković pušteni su da se brane sa slobode posle hapšenja decembra 2012, za šta su morali da polože jemstvo od više miliona evra.
Oduzeti su im pasoši i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.
Da su oštetili Fabriku maziva terete se Đurašković, koji je kupio tu fabriku, kao i njegovi saradnici, koji su mahom i na optužnici za oštećenje putarskih preduzeća zajedno sa Miškovićem i još tri optužena, zbog čega im je suđenje spojeno u isti postupak.
Objedinjeni postupak početkom februara krenuo je ispočetka.
Osim Miškovića, njegovog sina i Đuraškovića, na optuženičkoj klupi su Dejan Jeftić, Risto Ristić, Bora Jelić, Branislav Jovanović, Ljiljana Kostić, Srđan Filipović, Milutin Gašević, Zoran Mihailović, Zdravko Rašo, Predrag Filipović, Živojin Petrović i Jadranka Badrić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP