Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRETI MU MAKSIMALNA KAZNA

Sutra se izriče presuda Luki Bojoviću!

Autor: Tanjug | 18.05.2015 - 14:01:00h | Komentara: 0

Specijalni sud u Beogradu izreći će sutra prvostepenu presudu Luki Bojoviću i još trojici pripadnika zemunskog klana optuženih za više ubistava i pokušaja ubistava 2004. godine.

Zemunski klan: Luka Bojović

Luka Bojović | Foto: Profimedia

 
Izricanje presude biće održano u specijalnoj sudinici Okružnog zatvora u Beogradu, gde se bilo i suđenje. Bojoviću i Vladimiru Milisavljeviću zvanom Vlada budala presuda će biti izrečena u odsustvu, jer se nalaze u španskom pritvoru zbog optužbi tamošnjih pravosudnih organa, dok će na optuženičkoj klupi Specijalnog suda u Beogradu biti Sretko Kalinić i Miloš Simović.

U završnim rečima tužilaštvo je predložilo da sud Bojovića u odsustvu osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 30 do 40 godina zbog optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava 2004. godine, dok su njegovi branioci zatražili oslobađajuću presudu. Maksimalne kazne zatvora zbog istih krivičnih dela u završnoj reči tužilaštvo je predložilo i za pripadnike zemunskog klana, koji su 2004. bili u bekstvu - Milisavljevića, Kalinića i Simovića.

Miloš Simović i Sretko Kalinić

Miloš Simović i Sretko Kalinić

 
Tužilaštvo smatra da je dokazalo svoje optužbe, dok su branioci Bojovića tvrdili da sud treba da njihovog klijenta oslobodi od optužbi jer nema dokaza za dela za koja se tereti i da je optužnica napisana na osnovu iskaza Sretka Kalinića, "o čijem se kredibilitetu već izjasnio španski sud".

Presudom španskog suda Bojović je oslobođen optužbi za ubistvo Milana Jurišića, a za koje je ga je španskim istražnim organima "preporučio" Sretko Kalinić.
Beogradsko Tužilaštvo za organizovani kriminal Bojovića i ostale tereti za ubistvo Branka Jeftovića Jorge i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, kao i za ubistvo njihovih telohranitelja Dejana Živančevića i Milutina Jovičića, koji su nastradali prilikom pokušaja ubistava.

Na početku suđenja u oktobru 2010. godine, Kalinić je priznao krivicu za ubistvo Jeftovića i optužio Bojovića za krivična dela koja mu se stavljaju na teret, kao i drugim ubistvima koja nisu opisana u optužnici.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP