Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRESUDA

Suze i jauci u sudnici: Policajac za ubistvo kolege dobio 9 godina robije!

Autor: N.N.Travica | 10.04.2014 - 09:38:00h | Komentara: 3

Policajac Miodrag Ristić (32) pripadnik novosadske interventne jedinice osuđej je danas u novosadskom Višem sudu na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od devet godina zbog izvršenog krivičnog dela ubistva i izazivanja opšte opasnosti.

Miodrag Ristić i Aleksandar Simić

Miodrag Ristić i Aleksandar Simić | Foto: N. N. Travica

Njemu se optužnicom na teret stavlja da je pre pola godine u novosadskom kafiću "Tapas bar" iz službenog pištolja "CZ 99" usmrtio svog koelgu van dužnosti Aleksandra Simića (28).

Obrazlažući presudu u prepunoj sudnici sudija Vidoje Mitrić proglasio je Ristića krivim da je u stanju uračunljivosti lišio života oštećenog čime je počinio krivično delo ubistva čime je osuđen na zatvorsku kaznu od osam godina. Nakon izvršenog prvog krivičnog dela osuđeni je počinio i drugo krivično delo izazivanja opšte opasnosti za šta je osuđen na kaznu zatvora od dve godine.

"Sud je primenom zakonskih potpisa izriče jedinstvenu kaznu u trajanju od devet godina, u kaznu će biti uračunat pritvor u kome se Ristić nalazi od trenutka lišavanja slobode 7.10.203. Pored toga, produžava se pritvor", rekao je sudija Mitrić, dodavši kao olakšavajuću okolnost to što se porodica oštećenog Aleksandra nije izjasnila da će teretiti okrivljenog.

Sudija je naveo da ovakva presuda ima za cilj da spreči takva dela i događaje, te da policija van dužnosti nema šta da radi u takvim lokalima sa oružjem.

Izricanje presude pratili su suze i jauci porodice okrivljenog, a najteže je reagovala supruga Dragana sa kojom Ristić ima dve ćerkice i njegova majka Mirjana. Današnjem suđenju prisustvovao je i brat ubijenog Aleksandra Tomislav Simić.

Poslednji komentari
  • Bakuss Vreme: 10.04.2014 10:19h

    Nista mi ovde nije jasno?Pomislio sam da je rodbina nastradalog plakala zbog blage kazne a ono se ispostavilo da je suprotno?Pitao bih tu risticevu zenu i ostalu rodbinu, koliko po njima vredi jedno namerno ubisvo,2 godine?

  • ja Vreme: 10.04.2014 11:59h

    To nije bilo " namerno ubistvo"!!! i kako mozes osudjivati nekoga koga ne poznajessss????

  • zoltsn Vreme: 23.04.2014 22:47h

    sramota samo 9 godina , ko da je mace zgazio a ne ubio coveka , de je sad ona hajka da tesko ubistvo nosi 40 godina robije , sto on je policajac pa je povlascen ima dvoje dece , par dana je setao sa metkom u cevi , maxsimalnu je trebao dobiti

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP