Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SLETEO U KAVEZ

Švajcarac pao zbog Srpkinje

Autor: D. Ćuruvija | 09.08.2014 - 20:56:00h | Komentara: 0

Martin Šlapfer (56) iz Ciriha, uhapšen je sinoć po poternici američke centrale Interpola iz Vašingtona, države Nevade, zbog sumnje da je kao član organizovane kriminalne grupe, izvršio dva krivična dela prevare sa hartijama od vrednosti i prenosom finansijskih sredstava elektronskim putem, čime su američke firme i državljani oštećeni za oko četiri miliona evra, saznaje “Alo!” iz izvora bliskih policiji.

pokrivalice

Uhapšen dok je dolazio kod supruge | Foto: Shutterstock

On je uhapšen preksinoć prilikom dolaska kod svoje supruge srpske državljanke. Za ova dela američko zakonodavstvo propisuje kaznu do 20 godina zatvora.

Šlapfer je izveden pred tužioca i istražnog sudiju za prethodni psotupak, koji mu ja nakon saslušanja odredio ekstradicioni pritvor. Kako saznajemo, njegov advokat Veselin Cerović izjavio je pred istražnim sudijom da je Šlapfer za delo za koje ga traži američko pravosuđe već bio 801 dan u zatvoru u Cirihu, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Cerović je naglasio da se radi o istovrsnom delu i da je za njega isključivo nadležan sudu u Cirihu jer je prvi put započeo postupak protiv te grupe. Kako stoji u američkom dopisu Interpola, ova grupa je lažno prikazivala kredibilitet njihovih firmi, tvrdeći da su profitabilne i da bi ulaganjem američke firme i građani ostvarili neverovatno dobar profit, ali se kasnije ispostavilo da od toga nema ništa.

Njegov branilac je tražio ukidanje pritvora Šlapferu, navodeći da se za ta dela vodi postupak pred višim sudom u Cirihu i zatražio da sud obavesti švajcarsku ambasadu o hapšenju. Cerović je tražio i da Šlapfer, dok traje postupak ekstradicije, bude u stanu supruge pod elektronskim nadzorom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP