Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TRAGEDIJA MOGLA BITI SPREČENA

Sve je ukazivalo da je "Kontrast" zamka smrti!

Autor: Blic | 27.06.2014 - 11:50:00h | Komentara: 1

Prekršajnu prijavu protiv vlasnika popularne diskoteke napisali su posle 12 meseci, dozvolili su mu da uzme gradsko zemljište...

Diskoteka „Kontrast“ posle nesreće

Diskoteka „Kontrast“ posle nesreće | Foto: FoNet

Ovo je samo deo teških optužbi koje su u optužnici Osnovnog tužilaštva u Novom Sadu napisane protiv četiri inspektora zbog zloupotrebe službenog položaja. Optuženi su tako dozvolili Alojzu Ganiću da nesmetano drži novosadsku diskoteku “Kontrast” gde je u požaru 1. aprila 2012. nastradalo šestoro mladih.

Inspektori Slavko Hajrović, Tihomir Vulević, Maja Golubović i Veselin Kerac su po optužnici, podignutoj posle privatne krivične prijave roditelja poginulih, odgovorni za požar jer nisu doneli rešenje o zabrani rada dela ili celog objekta, iako su uočili niz propusta.

Roditelji nastradalih su uputili krivične prijave protiv vatrogasaca. Roditelji smatraju da su vatrogasci diretkno odgovorni jer nisu izneli unesrećene i nisu im ni pružili pomoć nego su ih ostavili više od pet sati u „Kontrastu“.
Snežana Vuković, majka nastradalog Renata Vukovića (20), kaže da su iz izveštaja inspektora saznali uznemirujuće podatke.

- Građevinski inspektor je u “Kontrastu” uočio nepravilnosti, a prekršajnu prijavu je napisao tek posle 12 meseci. To je značilo da sudija nije obavezan da sprovede prekršajni postupak protiv vlasnika - kaže Vukovićeva.

Branko Miladinović, otac nastradale Tamare Miladinović (25), objašnjava da je “Kontrast” zapravo bila radionica koja je pretvorena u klub i da nisu bili ispunjeni protivpožarni uslovi.

U požaru su, pored Tamare Miladinović i Vukovića, poginuli i Marina Aničić (25), Zoran Ignjatović (28), Milena Dalmacija (26) i Marko Pavlović (29).

Vlasnik “Kontrasta” Alojz Ganić u Višem sudu u Novom Sadu osuđen je na pet godina, zakupac lokala Slaviša Stanišić dobio je devet, a njegov kolega Dejan Ratković sedam godina zatvora. Električar Miroslav Papuga kažnjen je sa devet godina zatvora.
Poslednji komentari
  • Maja M. Vreme: 28.06.2014 14:42h

    Postoji li bezbedna diskoteka u Srbiji?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP