Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NASTAVLJENO SUĐENJE

Svedoci iz "Čarde": Čeda Jovanović je navijačima pokazao srednji prst

Autor: Blic | 23.12.2013 - 12:24:00h | Komentara: 1

Pred Višim sudom u Beogradu nastavljeno je suđenje jednom od vođa navijača "Crvene Zvezde" Veliboru Dunjiću i Leu Petroviću, optuženim da su 17. aprila u restoranu "Čarda" u Segedinu pretukli lidera Liberalno-demokratske stranke Čedomira Jovanovića.

Velibor Dunjić

Velibor Dunjić | Foto: RAS

Na današnjem suđenju saslušana su dvojica svedoka koji su tog dana bili u restoranu "Čarda". Vladimir Osećanski zvani Vladimirac rekao je da je do incidenta došlo kada je Jovanović ušao u restoran, nakon čega je grupa navijača počela da mu dobacuje i peva navijačke pesme oslovljavajući ga pogrdnim imenima.
- Jovanović je prolazeći prema drugom delu kafane pokazao srednji prst, nakon čega mu je Dunjić prišao i zamolio ga da napusti kafanu. Jovanović je pokušao da udari Dunjića glavom, nakon čega ga je Dunjić uhvatio za ruke, izgurao napolje i svojim telom štitio od razjarenih navijača - ispričao je Osećanski.
On je dodao i da drugooptuženi Petrović nije ustajao od stola, već da je Jovanoviću samo dobacio da napusti restoran i da ih ostavi "da ručaju na miru". Na pitanje advokata odbrane da li je Dunjić udario Jovanovića prvi, svedok je rekao da to "nema veze sa istinom".
- Da ga Velibor nije zaštitio telom, ko zna šta bi bilo - rekao je Osećanski.
Sličan iskaz dao je i Goran Čikarić zvani Zagor, koji je rekao da se sa Jovanovičćem sreo ispred kafane i da ga je već tada zamolio da ne ulazi u kafanu zbog svoje bezbednosti. Na pitanje zašto mu je to rekao, svedok je izjavio da je bio upoznat sa tim da Jovanović nije popularan među navijačima, zbog politike koju zastupa.
I on je potvrdio da Dunjić nije udario Jovanovića, već da ga je odbranio od drugih navijača i izvukao napolje iz restorana.
Saslušanjem ova dva svedoka završen je dokazni postupak, nakon čega su održane završne reči. Zamenik tužica je tražila da okrivljeni budu osuđeni za sve što im se optužnicom stavlja na teret, dok su advokati odbrane tražili oslobađajuće presude.
Dunjić koji je u pritvoru, optužen je za nasilničko ponašanje, a optužnicom je obuhvaćen i njegov prijatelj Leo Petrović.

Oni se terete da su 17. aprila u Segedinu, uoči vatrepolo utakmice Crvene zvezde i mađarskog Segedina, napali Čedomira Jovanovića koji je bio sa suprugom i prijateljima.

Tokom suđenja saslušani su kao svedoci I Jovanović I njegova supruga Jelena, a sud je pregledao i video snimke sukoba.

Vođa navijača "Crvene zvezde" Velibor Dunjić je bio osuđen na osam godina zatvora zbog pokušaja ubistva na splavu "Kalipso", ali je kazna odlukom Apelacionog suda ta presuda ukinuta i njemu se ponovo sudi.
Poslednji komentari
  • gago Vreme: 23.12.2013 13:24h

    Za srednji prst dobio celu saku,mislim stisnutu.Njegova oholost i prepotentnost vidi se na svakom koraku i rezultat toga je to sto se desilo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP