Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SLUČAJ KANTRIMEN

Svedoci se slabo sećaju udesa

Autor: Tanjug | 04.05.2015 - 19:19:00h | Komentara: 0

Sudenje Marku Milićevu (34), vozaču "kantrimena" koji je optužen da je svojim vozilom usmrtio Luku Jovanovića (21) na Brankovom mostu prošlog leta nastavljeno je danas u Trećem osnovnom sudu u Beogradu maratonskim saslušanjem četiri devojke i jednog mladića koji su bili sa njim u vozilu u trenutku nesreće.

Snimak iz „kantrimena“  neposredno pre nesreće

Slučaj kantrimen: Slabo se sećaju šta se dogodilo kobne noći

Iako su prilikom sklapanja sporazuma o priznanju krivice sa tužilaštvom, na osnovu kojih su prošle godine osuđene na kućni zatvor, detaljno opisale šta se događalo pre i posle nesreće one su tokom današnjeg ispitivanja mahom govorile da se ne sećaju.

Njihovo svedočenje trajalo je punih sedam sati.
Tamara Bogdanović, Bojana Petrović, Milica Novaković, Dana Matevski i Nikola Lepan, tvrdili su pred sudijom Trećeg osnovnog suda da se mnogo čega ne sećaju ili da nisu videli.

Svi su međutim čuli udarac i osetili da se automobil zaljuljao i skrenuo u levo, kao i da se o događaju više nije pričalo.
Bogdanovićeva je, za razliku od ostalih, koji su se uglavnom sećali da je auto bio tamne boje, rekla da je u udesu na Brankovom mostu učestvovao sivi automobil sa crnim krovom i stranim tablama.

Ona se sudu požalila da strahuje za svoju bezbednost jer ne zna ta može da se dogodi njoj ili njenim roditeljima posle današnjeg svedočenja.

- Strah me je od okrivljenih Milićeva i Vesovića (kum Milićeva takođe optuženi), jer sam kasnije iz novina saznala da su već bili osuđivani, rekla je sudu Bogdanovićeva.

Bojana Petrović je ispričala da je bila pijana, jer je te noći pila viski, da su krenuli na drugi splav i usput se "čuknuli".

Milica Novaković je rekla da je čula udarac u trenutku kad je slikala telefonom i da se tada uključila kamera koja je snimila nečije povike "Polako, polako, stani. Pošto je kako kaže baš mnogo popila, nije razmiljala šta se to dogodilo.

I Dana Manevski je potvrdila da se te večeri pilo.

Suđenje se nastavlja u petak, 8. maja, a planirano je i za 12. i 24. maj.
Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu je sredinom septembra prošle godine doneo presude kojima je petoro Milićevih prijatelja, koji su kobne večeri bili sa njim u autu, osuđeno na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tužilatvom uz priznanje krivičnog dela.

Optužnim predlogom Treće osnovno tužilatvo u Beogradu predložilo je sudu da Milićeva osudi na 10 godina zatvora zbog krivičnog dela "teko delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja" i krivičnog dela "nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći".

Tužilatvo je za njegovog kuma Vesovića predložilo kaznu od tri godine zatvora za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, za taksistu Jankovića devet meseci zatvora zbog krivičnog dela neotklanjanje opasnosti.

Milićev je 7. septembra deportovan iz Kine, gde se skrivao dok je bio u bekstvu.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku, na njih je naleteo "mini kantrimen".


Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP