Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SUĐENJE

Svedok brani Caneta

Autor: M. D. | 20.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Vojska SRJ je stajala iza firme „Sukses“, koja se bavila švercom cigareta, za koji su ovde optužene pojedine osobe, tvrdio je juče svedok Jordan Ristovski u Specijalnom sudu na suđenju Stanku Subotiću Canetu.

Cane dolazi u sud

Cane dolazi u sud | Foto: Nebojša Marković

- U to vreme je bio embargo. To što je firma „Sukses“ radila zvalo se prinudni pravni promet, to neki nazivaju švercom, ali takvo je vreme bilo. Javio sam se tek sada sudu jer sam video da se sveska koju mi je jedan makedonski policajac ukrao iz kancelarije sa podacima koje sam sakupljao kao likvidator “Makedonija tobako” koristi za ucenjivanje pojedinih osoba - rekao je Jordan, navodeći da je ta sveska završila kod novinara Zorana Božinovskog, koji je uhapšen u Novom Sadu zbog krivičnih dela špijunaže, zločinačkog udruživanja i iznude.


Tužilac Saša Ivanić je pitao svedoka Ristovskog da li zna ime osobe koja mu je ukrala svesku i da li zna ime osobe koja se pojavljivala u ime firme “Sukses“, kako je on naveo u dopisu koji je poslao sudu.

- Taj lopov koji mi je ukrao svesku sada radi u MUP-u Makedonije, ne bih ga imenovao. Kada je reč o imenu osobe koja se pojavljivala u ime “Suksesa”, mogu samo da kažem da su inicijali M. R. U dokumentima u koje sam imao uvid kao likvidator nisam naišao na ime Stanka Subotića, a kada je reč o preduzeću MIA, tu mi se činili do je sve rađeno ispravno - naveo je svedok.
Makedonski državljanin Jordan Ristovski je rekao da je pozvao sud i da su ga iz sekretarijata uputili na postupajućeg tužioca Sašu Ivanića.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP