Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PREOKRET

Svedok promenio iskaz na suđenju Vladi Japancu!

Autor: I. Milićević | 09.03.2015 - 17:53:00h | Komentara: 1

Dragan Panić, jadan od svedoka na suđenju Vladimiru Jovanoviću zvanom Vlada Japanac, koji je optužen da je od svoje radnice Branke Đorđević pokušao da iznudi više od 700 evra, danas je pred sudom izneo suprotan iskaz, u odnosu na onaj koji je tokom istrage dao tužiocu.

Vlada Japanac

Vlada Japanac | Foto: MUP

Panić je naime na saslušanju tokom istražnog postupka tvrdio da je na molbu svoje tadašnje devojke, trojicu njemu tada nepoznatih muškaraca, za koje je tužilaštvo na osnovu opisa ustanovilo da su Jovanović i još dvojica optuženih, vodio u stan oštećene kako bi uzeli novac koji je ona ukrala iz Jovanovićevog kafića.

Međutim, na današnjem saslušanju u sudu tvrdio je da nije išao sa Japancem, već samo sa drugom dvojicom optuženih koje je potom identifikovao, a da je tokom istrage načinjena greška u zapisniku. Kada mu je tužilac predočio da njegov potpis stoji na svakoj strani pomenutog zapisnika, Panić je kazao da je nakon saslušnja potpisao, ali ne i detaljno pročitao zapisnik! Upozoren da bi zbog lažnog svedočenja mogao krivično da odgovara, Panić je ostao pri svojim navodima tvrdeći da nije išao sa Japancem u stan oštećene.

Branka Đorđević se nije danas pojavila u sudu već je poslala izveštaj da zbog rizične trudnoće ne može da prisustvuje saslušanju svedoka. Na prethodnom ročištu zatražila je od suda da je oslobodi prisustva u daljem postupku, čemu su se oštro usprotivili branioci okrivljenih koji su zahtevali da bude prisutna tokom saslušnja svedoka.

Na današnjem suđenju saslušani su  i ostali zaposleni u Jovanovićevom kafiću, u kome je takođe kao konobarica radila Đorđevićeva. Svi oni su tvrdili da je ona bila ta koja je opljčkala Jovanovića i pobegla sa pazarom od 12 hiljada dinara.

Menadžer kafića Miroslav Čarapić kazao je da je ta suma nadoknađena "iz njegovog džepa" i da to ne smatra spornim.

- Osećao sam se odgovornim jer sam ja Branku zaposlio u kafiću. Nikada mi se u životu nije dogodilo da me neki radnik pokrade na ovakav način. U prvi mah nisam hteo da obavestim vlasnika jer sam sve to shvatio kao svoj propust i probelem. Voleo bih da je danas ona ovde i da možemo da se suočimo - kazao je Čarapić.

Jovanović je ranije tokom postupka negirao krivicu, tvrdeći da nikada  nije otišao u stan u kom je živela oštećena, kao i da uopšte ne zna na kojoj adresi ona stanuje.

- Optužen sam da sam iznudio 710 evra. Ne bih to učinio ni za 710.000 evra, a kamoli za iznos koji kada bi se podelio na nas trojicu, koliko nas je ovde optuženo, za koji bi mogao da platim samo ručak. Imam svoju firmu, stan, sve sto mi treba za normalan život. Ne znam zašto me je gospođa Branka stavila u ovu priču – rekao je tada Jovanović.

Drugoptuženi, Aleksandar Grahovac, priznao je da je bio u stanu oštećene toga dana, ali je rekao da je išao samo kako bi je ubedio da vrati 12.000 dinara, koliko je navodno toga dana ukrala iz lokala. Treceoptuženi Nenad Milošević ispričao je da je toga dana samo odvezao Miloševića do stana Đorđevićeve, ali da Jovanović nije bio sa njima.

Za razliku od njih, Đorđevićeva je tvrdila da je Vlada Japanac došao u njen stan, davio je i udarao. Grahovca je optužila da joj je uzeo ušteđevinu koju je pronašao, a onda su je automobilom odvezli do lokala u kom je radila i prisiljavali da potpiše navodni dug prema njima. Nekoliko dana kasnije, zapaljen joj je i automobil.

Suđenje se nastavlja sutra.

Poslednji komentari
  • Peki Vreme: 09.03.2015 18:35h

    Vuciceva i Stefanoviceva "bezbedna" Srbija.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP