Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UBISTVO

Svedok ubistva Srbina u Sidneju na slobodi!

Autor: B. J. | 15.02.2013 - 09:02:00h | Komentara: 0

Centralni sud za prekršaje u Sidneju odbio je u sredu zahtev policije da Frenk Bačić (36) zvani Holivud, ključni svedok ubistva Srbina Željka Mitrovića (45), ostane u pritvoru zbog bezbednosti.

Željko  Mitrović

Željko Mitrović

Australijska policija uhapsila je i optužila Bačića zbog prikrivanje ozbiljnog kažnjivog dela druge osobe jer nije želeo da pomogne u istrazi, ali mu je sud odobrio izlazak uz kauciju od 250.000 dolara.


Iako je policija na sve načine pokušala da opozove odluku lokalnog suda tvrdeći da je sam Bačić kao svedok likvidacije člana moto kluba „Anđeli pakla“ najsigurniji u zatvoru, Bačić je rekao da veruje da je savršeno bezbedan na ulicama Sidneja, a sudija Centralnog suda je potvrdio odluku niže instance da se brani sa slobode.

Bajkeri na  Mitrovićevoj  sahrani

Bajkeri na Mitrovićevoj sahrani

Mitrović je ubijen u oružanom napadu 15. januara u poslovnom prostoru svoje firme “Dajnamik transport”, u sidnejskom Veterlim Parku, nakon žučne rasprave sa grupom od sedam ljudi u kojoj je bio i Bačić. Ubistvo se povezuje sa Bačićevim dugom izvesnim ljudima. On je navodno tražio pomoć najpre od Džordža Aleksa, Mitrovićevog poslovnog partnera, a kako mu on nije pomogao, obratio se Željku, koji je odmah uzeo pare od svog računovođe.
Međutim, pomenuta grupa je dovela kobnog dana Bačića pretučenog i pod dejstvom narkotika ispred Mitrovićeve firme, počela je rasprava, a Mitrović im je poručio da “odje*u” i potom se popeo u svoju kancelariju, u koju su za njim došla trojica muškaraca, od kojih je jedan izvukao pištolj. Policija je na osnovu snimaka sa video-nadzora rekonstruisala ceo događaj, a Bačića su uhapsili 26. januara sa 5.000 dolara, četiri mobilna, dva pasoša i sa namerom da sledećeg dana otputuje iz zemlje.
Predstavnik policije Klint Nasr izjavio je da imaju pouzdane informacije da mu je život u opasnosti, ali i da Bačić svesno i namerno odbija da pomogne da se ubice izvedu pred sud.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP