Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UHAPŠEN PREŠEVAC

Švercovao 56 imigranata

Autor: | 23.02.2015 - 12:23:00h | Komentara: 0

Smederevska policija je u dva odvojena slučja otkrila ukupno 58 ilegalnim migrana, pretežno iz Avganistana, Somalije i Sirije, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Hapšenje

Ilustracija | Foto: Profimedia

Policija je uhapsila i jednu osobu iz Preševa zbog sumnje da je neke od njih vozilom pokušao da prokrijumčari preko granice, navodi se u saopštenju.
Uhapšen je muškarac (34) iz okoline Preševa zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, kao i krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprava, navodi se u saopštenju.
Osumnjičeni se tereti da je vozilom "opel astra", sa ukradenim tablicama, prevozio 12 stranaca bez ličnih dokumenata - 11 državljana Avganistana i jednog državljanina Irana.
"Njih su, u noći izmedju subote i nedelje, policijski službenici zatekli u automobilu na parkingu benzinske stanice na autoputu kod Mihajlovca", navodi se u saopštenju.
Osumnjičenom je odredjeno policijsko zadržavanje, a uz krivičnu prijavu će biti sproveden nadležnom osnovnom javnom tužiocu u Smederevu.
Svi strani državljani su izrazili nameru da zatraže azil i odvedeni su u Centar za azil u Krnjači, dodaje se u saopštenju.
U odvojenoj akciji u petak ujutru, na parkingu benzinske stanice na autoputu kod Kolara kod Smedereva, zatečena su 46 stranaca - 20 državljana Somalije, 14 državljana Sirije, 10 državljana Pakistana i dva državljana Avganistana.
Oni su izjavili da su u Srbiju ušli iz Makedonije, van graničnog prelaza i da žele da zatraže azil, pa su upućeni u Centar za azil u Banji Kovilači.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP