Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DRAGAN ILIĆ (44) UHAPŠEN U VOZU PARIZ-CIRIH

Švercovao ekstazi da vrati dug zelenašima!

Autor: Ivan Milićević | 06.12.2014 - 09:11:00h | Komentara: 1

Dragan Ilić (44) uhapšen je na međunarodnoj liniji francuskog voza TŽV, tokom rutinske carinske kontrole na granici Francuske i Švajcarske. Putnika iz Srbije, koji im je pokazao pasoš, zamolili su da otvori svoj kofer. Pažnju im je odmah privuklo nekoliko pari čarapa, koje su bile čudno naduvene.

Iz Francuske  krenuo u  Cirih, a završio u zatvoru: Ilić osuđen na 18 meseci

Iz Francuske krenuo u Cirih, a završio u zatvoru: Ilić osuđen na 18 meseci

Kada su ih istresli, iz njih je ispalo nekoliko kesa sa tabletama. S obzirom na to da su tablete ekstazija jarkih boja i da na sebi imaju prepoznatljive sličice, Ilić nije imao izbora, već je odmah priznao da se radi o narkoticima.


- Kupio sam ih u Holandiji, a hteo sam da ih prenesem u Beograd i tamo prodam - kazao je Ilić policajcima, koji su ga odmah skinuli sa voza i odveli u pritvor. Na saslušanju se branio tvrdnjama da je bio primoran da ode u Holandiju i nabavi ekstazi, jer je u Srbiji dugovao zelenašima 8.000 evra! Iz Holandije je došao u Francusku vozom, a nekoliko dana je odseo kod prijatelja u Monbelijaru. Odande je planirao da brzim vozom stigne do Ciriha, odakle je trebalo da se vrati u Beograd.

- Bio sam očajan zbog duga zelenašima koji sam morao hitno da vratim. Saznao sam da ekstazi mogu lako da nabavim u Holandiji, i to sam uradio iz očaja. Drogu sam platio oko 750 evra, a u Srbiji bih od preprodaje zaradio oko hiljadu, što bi bilo dovoljno za prvu ratu duga - kazao je na suđenju Ilić.

Drogu je platio 750 evra i nameravao da je proda u Srbiji

Drogu je platio 750 evra i nameravao da je proda u Srbiji

Tužilac koji je vodio slučaj nije poverovao u Ilićevu priču, već je sve vreme tvrdio da je uhapšeni Srbin najobičniji diler, koji ne bira sredstva kojima će se braniti. On je takođe podsetio da je Ilić uhapšen na poznatoj narko-ruti, kuda se prenosi droga iz Holandije i da su njegovi iskazi nelogični i kontradiktorni.
- Nije mi jasno kako optuženi duguje hiljadu evra zelenašima, a istovremeno ima 750 da kupi drogu u Holandiji i plati put - kazao je tužilac, što su preneli francuski mediji.

Ilić je osuđen na 18 meseci zatvora, a nakon odsluženja kazne biće proteran iz Francuske u koju neće moći da uđe najmanje dve decenije.

Belgija i Holandija zemlje „eksera“


Francuski mediji koji su objavili priču o Draganu Iliću, navode da su Holandija i Belgija zemlje u kojima se proizvodi ekstazi i u koje dolaze dileri iz čitave Evrope. Francuzi tvrde da svake godine zaplene velike količine ove droge, upravo na pruzi na kojoj je uhapšen Ilić.

Poslednji komentari
  • MIKICA Vreme: 06.12.2014 21:46h

    SVE STE NAPISALI KAKO JE BILO SAMO NIJE GA POLICIJA SASLUSAVALA NOG ZANDARI I EKSTAZI NISU BILE JARKE BOJE, NOG SU BILE BRAON BOJE NE SA SLICICAMA. INACE BRAVO GOSPODINE MILICEVICU ZA OVU INFORMACIJU, JOS JEDNOM BRAVO ZATO VAM KAZEM JER SAM UPOZNATA SA OVIM SLUCAJEM. OVO NIJE KOMENTAR DA GA OBJAVITE NOG CISTO CESTITKA GOSPODINU IVANU MILICEVICU ZA OVU NOVOST. POZDRAV

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP