Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ALEKSANDAR PETROVIĆ IZVUKAO ŽENU IZ LEDENOG DUNAVA

Svetski šampion spasao davljenicu!

Autor: M. Dudvarski | 27.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Aleksandar Aljoša Petrović, nekadašnji šamion Amerike u vožnji skutera na vodi, spasao je pre dva dana ženu koja se bacila sa Pančevačkog mosta i umalo i sam stradao. Dok je vadio davljenicu iz ledenog Dunava, ona je u nekoliko navrata počela da skače na Aljošu i davi ga, ali on je uspeo da se izbori i izvuče ženu iz reke.

Drama: Hitna pomoć nesrećnu ženu odvezla u bolnicu

Drama: Hitna pomoć nesrećnu ženu odvezla u bolnicu

Prava drama odigrala se 25. juna oko 11 časova dok se Petrović spremao da sa prikolice u reku spusti svoj džet-ski i započne svakodnevni trening. Ceo dan mu se okrenuo naglavce kada je začuo jak prasak, kao da je nešto palo u vodu.


- Čuo sam pljusak. Prvo sam pomislio da je neko nešto bacio sa mosta. Međutim, video sam plavu kosu i ruke. Pomislio sam da je dete palo sa mosta, ali sam u tom trenutku uhvatio pogled davljenika i shvatio da je u pitanju žena. Nikada neću zaboraviti taj pogled. Zaleteo sam se i skočio u Dunav. Sve vreme dok sam plivao ka njoj, razmišljao sam zašto nisam poneo nijedan pojas za spasavanje - rekao je Petrović.

On dodaje da je u toku plivanja video kako davljenica tone, pa ponovo izlazi na površinu i vrišti.
- Kada sam stigao do nje, ona je bila pod vodom. Izvukao sam je na površinu, ona je udahnula vazduh i počela da me grčevito steže i davi. Nekako sam uspeo da se istrgnem iz njenog zagrljaja. Počeo sam da vičem na nju da se smiri i da sam tu da je spasem. Ona se smirila, ali pošto sam plivao samo sa jednom rukom, dok sam je drugom držao, ona se na momente ponovo uspaničila i opet počela da me davi. Ipak, nekako sam uspeo da je izvučem, a pecaroš Bojan je već bio pozvao policiju i Hitnu pomoć - prepričao je ovaj hrabri čovek.

Aljoša je dodao da je tek nakon spasavanja davljenice shvatio šta je moglo sve da se dogodi da je kojim slučajem u pitanju bila krupnija osoba.
- Siguran sam da bismo se udavili oboje. Mogao sam bar pojas da ponesem. A da mi je skuter bio u vodi, spasavanje ne bi predstavljalo nikakav problem. No dobro je i ovako sve ispalo. Kada je Hitna pomoć odvezla tu ženu, iz bolnice mi se javio njen sin i rekao da je ona dobro. Bilo mi je mnogo lakše kada sam to čuo - naveo je Aljioša.

„Aljoša“ svaki dan trenira kod Pančevačkog mosta

„Aljoša“ svaki dan trenira kod Pančevačkog mosta

„Osvojio“ Ameriku

Aleksandar Aljoša Petrović je profesionalni sportista u ekstremnom sportu slobodni stil u kategoriji skuteri na vodi, u kojem je 2011. postao šampion Amerike. Aleksandar je postao šampion Amerike 20. avgusta 2011. u Čarlstonu, američka država Zapadna Virdžinija, nakon što je postao prvi na svetu koji je u slobodnom stilu uspešno izveo salto unazad bez nogu. Posle četiri meseca treniranja Aljoša je 20. marta 2013. u Kini prvi put izveo svoju kreaciju „srpski salto“. On je u 2013. zauzeo treće mesto na Svetskom i treće mesto na Evropskom šampionatu u akvabajku i širom sveta obučavao zvezde šoubiznisa i buduće takmičare.

Poslednji komentari
  • DJovan Vreme: 27.06.2015 23:08h

    Svaka cast, ljudino, za sto ovakve plemenite dogadjaje niku u Srbiji ne uvazava, pa ovo je vaznije od svih blebetanja raznih polit- lazova, zamoslite samo da je spasena osoba neko vas.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP