Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NEGIRA DA JE KRIV ZA UDES

Taksista naleteo na pregaženu ženu: Kunem se, nisam video telo na putu!

Autor: Kurir | 04.12.2014 - 09:40:00h | Komentara: 4

Stevan Carević (57), taksista iz Novog Sada, rekao je policiji da se kune da nije video telo žene na putu preko kojeg je prešao posle saobraćajne nesreće na Somborskom bulevaru u Novom Sadu.

Vozač je ubio i pobegao: Marija sa ćerkicom

Carević tvrdi nije video ni ko je udario Mariju Milišić (28) i da je naleteo na telo.

Taksista je bio u teškom psihičkom stanju, sve vreme je u policiji govorio da nije kriv i da se telo odjednom stvorilo ispred njega.

- On nije video udaranje niti je uočio koje je vozilo u pitanju, kao ni to da je neko oboren na kolovozu, pa joj je bukvalno prešao preko glave. Dvadesetak metara dalje se zaustavio, prišao da pomogne nesrećnoj ženi, ali njoj nije bilo spasa - dodaj izvor Kurira iz istrage.
Stevan je inženjer, ali se taksiranjem bavi već 20 godina i član je udruženja „Pan taksi“.

- Nije dugo mogao da nađe posao u struci, pa je počeo da radi kao taksista. Tako je vremenom i ostalo. Znam da je pažljiv vozač i da je izbegavao da vozi noću, naročito u kasnim satima. Pretpostavljam da se kobne večeri vraćao kući - kaže njegov poznanik.
Stevan je juče u nekoliko navrata izbegao susret s našim novinarom.
- Stevan nije kod kuće, a i da je jeste, ne želi ništa da priča. Šta bi on imao da kaže kad nije on kriv, nego taj prvi vozač. Nije video telo na putu. Imajte razumevanja, u velikom je šoku - rekla je ženska osoba preko interfona u stanu u Ulici Kalmana Langa.
Policija nastavlja potragu za crnim džipom za koji se veruje da je prvi udario Mariju.

- Protiv vozača taksija biće podneta krivična prijava zbog ugrožavanja bezbednosti javnog saobraćaja. I dalje se traga za vozilom koje je izazvalo udes. Zasad je provereno dosta vozila, ali i dalje se proverava. Problem nam predstavlja to što kamere koje su postavljene na jednom od kafića u blizini mesta tragedije ne pokrivaju kolovoz, već samo ispred zgrade - kaže izvor Kurira.
Poslednji komentari
  • mara Vreme: 04.12.2014 10:16h

    pa moguce da taj covek nije video daje video stao bi normalno ispred lesa

  • MIDI Vreme: 04.12.2014 11:54h

    covek je pretekao kolonu koja je stajala zbog zene koja lezi i kao svaki pametan taksista pretekao kolonu i presao je preko glave...po zakonu on moze biti odgovaran za ubistvo jel postoji mogucnost da joj je on zadao smrtonosne povrede bez obzira na prethodno vozilo..

  • Milan Vreme: 04.12.2014 13:07h

    Saobraćaj je surova lutrija. Pokušavam da zamislim situaciju taksiste, vozite po kišici uz smanjenu vidljivost i odjednom nalećete na telo. Moram priznati da ne znam kako bih se ponašao u toj prilici. Ne mogu razumeti krivičnu prijavu protiv vozača taksija, bez obzira što je on, verovatno, direktno uticao na smrtni ishod ove tragedije. Vozač džipa ili drugog vozila je verovatno u panici pobegao i zbog njemu znanih razloga nije se prijavio do danas. Na osnovu slika se ne vidi koliko je mesto tragedije daleko od pešačkog prelaza ali je činjenica da mnogi pešaci samo istrče na put, jer im se žuri, jer su bezobrazno bahati i nepromišljeni. Jedan mlad život je surovo prekinut, bez obzira na to ko je kriv, jedan život je upropašten jer je sticajem nesrećnih okolnosti postao učesnik u nesreći. Nesavesni vozač je pobegao, nadam se da će ga savest naterati da se prijavi. Saučešće porodici stradale.

  • Драгомир Vreme: 05.12.2014 08:04h

    Ако форензичари утврде истину онда нека је таксисти бог у помоћи?A онај што је побегао биће сигурно пронаћен јер полиција има тастере и крај приче.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP