Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NOVI DETALJI POGIBIJE LUKE JOVANOVIĆA (21)

Taksista svedok ubistva?!

Autor: E. Sadiku - B. Jelovac | 11.08.2014 - 14:45:00h | Komentara: 7

„Svaki dan sam u kontaktu s policijom, verujem da rade svoj posao, i da daju sve od sebe kako bi došli do istine. Upoznat sam sa svim što rade i vidim da se ti ljudi trude, tako da ne gubim nadu da će pronaći Lukinog ubicu, samo je pitanje vremena. Voleo bih da nam se javi taksista koji je išao u pravcu grada u trenutku kada se nesreća dogodila i eventualno nam pomogne. Nažalost, prosto je neverovatno koliko je ta osoba imala sreće da snimci sa kamera koje pokrivaju traku u kojoj se desila nesreća budu lošijeg kvaliteta“, rekao je juče za „Alo!“ Bojan Jovanović, otac Luke (21), koga je 25. jula na Brankovom mostu u Beogradu kolima usmrtio zasad nepoznati vozač „mini moris kantrimena“.

Novi detalji pogibije Luke Jovanovića (21)

Novi detalji pogibije Luke Jovanovića (21) *Kliknite za uvećanje

 

Otac Bojan veruje da će
policija naći ubicu. Inspektori
u potrazi pregledali na stotine
„mini moris kantrimena“

Jovanovića i njegovu suprugu juče je prijatno iznenadilo oko 300 Beograđana koji su se oko 17 sati okupili na Brankovom mostu da mu pruže podršku u potrazi za sinovim ubicom. Kako kaže, ideju o njihovom tihom protestu video je na društvenim mrežama i nije ga sam organizovao.

- Danas sam ovde da istrajem, ne zbog mog Luke, jer njega više nema, već za svu našu decu. Ne gubim nadu da će policija pronaći ubicu mog Luke, jer pristižu i snimci sa poslovnih objekata na trasi gde se taj automobil kretao, pre i posle sudara, i znam da je njegovo hapšenje samo pitanje vremena. Ipak, svi mi želimo da ovaj grad bude sigurniji za našu decu u budućnosti. Makar to bio i Veliki Brat, ali da znamo o čemu se radi, a ne da stoje kutije po gradu, a mi da razmišljamo da li snimaju ili ne - rekao je Jovanović.

Stradao na Brankovom  mostu dok je gurao automobil u kvaru: Luka Jovanović

Stradao na Brankovom mostu dok je gurao automobil u kvaru: Luka Jovanović

Beogradska policija je juče, zbog brojnih spekulacija, prikazala snimke sa policijskih kamera koje pokrivaju srednju traku na Brankovom mostu koji pokazuju zašto već 15 dana ne uspevaju da pronađu počinioca.

- Snimci kojima raspolažemo su neupotrebljivi, zato što jedna kamera beleži saobraćaj u žutoj traci i daleko je od mesta udesa, dok druga, koja beleži prelaske vozila kroz crveno svetlo, automatski beleži samo one koji ne poštuju svetlosnu signalizaciju. Do sada nikakvu pomoć nismo dobili od očevidaca, a značio bi nam bilo koji broj ili slovo sa registarske oznake. Policija je do sada u potrazi pregledala oko sto automobila „mini kantrimen“,
čak i one sa stranim tablicama. Pretresli smo veliki broj kuća i garaža na mogućim pravcima udaljavanja počinioca, ali vozilo nije pronađeno - rekao je načelnik beogradske Uprave kriminalističke policije Nebojša Marković.

Naš reporter i u subotu se zatekao na Savskom nasipu dok je policija pregledala auto ove marke. Luka Jovanović preminuo je nakon što ga je na Brankovom mostu udarilo vozilo dok je s trojicom drugara pokušavao da pomeri automobil kojem je otpao točak.

„U čast palih anđela“

Nekoliko stotina Beograđana juče  pružilo podršku Lukinim roditeljima

Nekoliko stotina Beograđana juče pružilo podršku Lukinim roditeljima

Na Brankov most juče su došli i Miodrag i Snežana, roditelji Ognjena Tripkovića, koga je usmrtio pijani vozač, inače osnivači udruženja „U čast palih anđela“. Oni su nosili majice sa natpisom „Do kad će pijani vozači da nam ubijaju decu?“.

Poslednji komentari
  • Muki Vreme: 11.08.2014 15:17h

    Vidi se da se auto uključuje na Brankov most iz pravca Savamale. Ima tamo gomila kamera ispred Mixera, klubova itd. koje su snimile možda ovaj auto. Dovoljno je pregledati snimke spoljnih kamera raznih objekata na nekoliko mogućih pravaca iz kojih je MiniMoris mogao da dodje do Brankovog mosta.

  • zzz Vreme: 11.08.2014 16:09h

    a kuda je vozio do tramvajskog mosta

  • Slavko Vreme: 11.08.2014 18:41h

    Napravio je prekršaj na prvom semaforu posle Brankovog mosta i pobegao pored Rada Končara...Postoje i tu kamere. Postoji servis i auto kuća...

  • @zzz Vreme: 11.08.2014 21:57h

    vrvr nepropisno skretanje levo!!! ili desno pod most, ima tajni put ispod da se izadje sa leve strane..

  • milan Vreme: 12.08.2014 09:51h

    A što je automobil ubice na prve dve slike crvene boje a na poslednjoj slici sive boje?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP