Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TRUDNA ISIDORA MARINKOVIĆ (19) SATIMA LEŽALA MRTVA U NEGOTINSKOJ BOLNICI

"Tata, gušim se, a nema nikoga!"

Autor: Ekipa Alo! | 10.02.2015 - 20:25:00h | Komentara: 22

Isidora Marinković (19) iz sela Prahovo, nadomak Negotina, preminula je na odeljenju ginekologije ZC Negotin u nedelju oko 4 sata izjutra, u osmom mesecu trudnoće. Malo kasnije preminuo je i njen nerođeni sin, zdrav i prav!

Isidora Marinković (19)

Isidora Marinković (19)

Nesrećna trudnica satima je ležala mrtva u bolničkom krevetu jer niko od osoblja Zdravstvenog centra Negotin, ni sestre, ni lekari, nije našao za shodno da je obiđe, iako se nekoliko sati ranije žalila na gušenje!


Kako „Alo!“ ekskluzivno saznaje, nesrećna trudnica se tri dana zaredom žalila na tegobe lekarima u Hitnoj pomoći, da bi u četvrtak bila primljena u bolnicu na odeljenje ginekologije sa povišenom temperaturom i suvim kašljem. Beba je tada bila sasvim vitalna.

Negotinska bolnica

Negotinska bolnica

HRONOLOGIJA

Ponedeljak
Isidora se žali na bolove u grlu i kašalj


Utorak
Dobija temperaturu 37,5, u ZC Negotin joj ukazuju pomoć, dobija infuziju i puštaju je kući


Sreda
Dobija temperatutu 38,5, javlja se hitnoj službi u Negotinu, dobija infuziju i rade joj EKG


Četvrtak
Javlja se svom ginekologu i istog dana je primaju na odeljenje ginekologije. Zbog gušenja dobija lek „aminofilin“ i biva joj malo bolje

Subota
Oko 19 sati dolazi internista, koji joj zbog tahikardije
isključuje lek i naglašava da je prate i ga obavezno
zovu ako nešto krene po zlu jer je dežuran


Nedelja
Oko jedan sat posle ponoći opet se žali na gušenje,
ali načelnik odeljenja Siniša Čelojević ne dolazi da je obiđe, već poručuje da joj se da „bensedin“. Daju joj lek i više je niko ne obilazi
do jutra.
- Oko 4 sata ujutru, Isidora je bila mrtva, 20 minuta kasnije umro je i njen nerođeni sin
- Oko 6-7 trudnica u sobi obaveštava osoblje da je Isidora preminula, Hitna pomoć konstatuje smrt

- U četvrtak i petak, Isidora se žalila na gušenje, pa ju je pregledala doktorka Jasmina Jelenković sa grudnog odeljenja. Dala joj je lek „aminofilin“, od kojeg je Isidori bilo nešto bolje, sve do subote oko 19 sati, kada joj je ponovo bilo loše. Ponovo su je obišli lekari sa grudnog odeljenja, kao i internista dr Zoran Puslojić. Pošto je posle pregleda utvrdio da su se pacijentkinji javile blage tahikardije, dr Puslojić je odlučio da joj isključi „aminofilin“ i naglasio medicinskom osoblju da pacijentkinju moraju da prate i da ga obavezno pozovu ukoliko se nešto bude desilo jer je te večeri bio dežuran - priča za „Alo!“ dobro obavešteni izvor iz Negotina.

A onda se Isidori stanje ponovo pogoršalo, oko jedan sat posle ponoći.
- Medicinsko osoblje je odlučilo da pozove dr Sinišu Čelojevića, načelnika odeljenja ginekologije, i obavesti ga o stanju pacijentkinje. Ona se tada žalila da joj je loše i da se ponovo guši. Dr Čelojević je rekao da se pacijentkinji da lek „bensedin“, a osoblje je tako i postupilo. Nijednom tokom noći nisu došli da pogledaju kako je Isidora. Da je Isidora mrtva, saznali su od žene koja je sa njom ležala u sobi. Hitna pomoć je došla pred jutro i samo su mogli da konstatuju smrt. Isidora je tada bila mrtva već nekoliko sati - kaže naš izvor.

Kako saznajemo, u slučaju da majka umre, beba u stomaku može da preživi još 20 minuta, što znači da je dete moglo da bude spaseno da je medicinsko osoblje redovno obilazilo pacijentkinju, kako je i rečeno da treba da radi.

Pred negotinskom mrtvačnicom na rezultate obdukcije juče su čekali očajni Isidorini roditelji i nevenčani suprug.

- Poslednju Isidorinu poruku dobio sam u subotu, kada mi je napisala da se guši i da u blizini nema nikoga – kaže Isidorin otac Dragan.

Očajni verenik  Srđan podneo krivičnu prijavu protiv N. N. lekara

Očajni verenik Srđan podneo krivičnu prijavu protiv N. N. lekara


Negotinom je posle vesti o tragičnoj smrti Isidore i njene nerođene bebe zavladao muk. Isidorini vršnjaci su šoku. Svoje žaljenje i tugu iskazuju i preko društvenih mreža, gde Isidoru i njenu bebicu nazivaju anđelima. Isidora Marinković je posle osnovne škole završila Srednju medicinsku školu u Zaječaru. Imala je verenika Srđana Trifunovića i živela je u Negotinu.

Osnovnom javnom tužilaštvu prijavu protiv N. N. lekara podneo je upravo Isidorin verenik Srđan zbog sumnje da je bilo propusta lekara i da je Isidora neadekvatno lečena. Reč je o krivičnom delu protiv zdravlja ljudi i nesavesnog lečenja, za koje je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora. Uzrok Isidorine smrti biće poznat kada budu gotovi rezultati obdukcije. Direktor Zdravstvenog centra Negotin i ginekolog Siniša Čelojević rekli su nam da će se danas zvanično obratiti povodoom ovog slučaja.

Rođena posle hica u stomak


Isidora je došla na svet 1995. godine, pošto se njena majka porodila nakon što je bila upucana iz vatrenog oružja. Doktor Miroslav Ivić, koji je tada spasao život njenoj majci i Isidori, koja je bila u maminom stomaku, vodio je i Isidorinu trudnoću.
- Njena trudnoća je bila stabilna, bez ikakvih komplikacija. Tokom trudnoće obavljeni su svi pregledi, a rezultati su bili u redu. Pacijentkinja nije dala podatke o nekim urođenim bolestima. Prilikom poslednjeg pregleda žalila se na bol u grlu i desnom ramenu i ja sam je uputio na odeljenje - potvrdio je dr Miroslav Ivić, koji je vodio trudnoću.

Poslednji komentari
  • citateljka Vreme: 10.02.2015 20:40h

    strasno da strasnije ne moze biti! tuga najveca :(

  • zika Vreme: 10.02.2015 21:46h

    pa tako lece svuda. licno sam se uverio u jagodini de ako prezivis uspelo je ako ne ...visa sila

  • Neverovatno Vreme: 10.02.2015 21:57h

    Stoko nevaspitana i neobrazovana!!! SRAM VAS BILO SVE DO JEDNOGA KOJI RADI U TOJ BOLNICI I NA TOM ODELJENJU!!! Na dusi i savest sada imate jednu nevinu nerodjenu bebu i njenu mladu majku. KADA CETE KOLEGE MOJE DRAGE POCETI RADITI SA SAVERSCU I UZ ZAKLETVU KOJU STE POLOZILI??? K A D A ???

  • Neverovatno Vreme: 10.02.2015 22:00h

    Neobrazovane radne kolege kada cete se vec jednom nauciti pameti i poceti raditi u skladu sa savescu i zakletvom koju ste dali??? SRAM VAS BILO SVE DO JEDNOGA TAMO!!!! Na dusi nosite nerodjenu bebu i njenu mladu majku a da je neko vas bio u pitanju presedeli bi pored kreveta celu noc!!! Kada cete se poceti odnositi prema svakom pacijentu kao prema sebi najdrazoj osobi??? KADA?

  • Doktorka Vreme: 10.02.2015 22:02h

    Rekla bih da se radi o plucnoj emboliji izazvanoj krvnim ugruskom...tipično za trudnoću...mozda se moglo leciti...strašno za bebu,ona je makar mogla da prezivi ako njena mama nije imala srece...tuga

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP