Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NAPAŠĆE JUŽNU I CENTRALNU SRBIJU

Teroristi planiraju napade oko Vidovdana!?

Autor: Alo.rs | 05.06.2015 - 23:14:00h | Komentara: 4

Teroristi sa Kosova i Metohije planiraju da između 25. i 28. juna izvedu tri teroristička napada na jugu zemlje i u centralnoj Srbiji.

Islamska država | Foto: Profimedia

Islamska država | Foto: Profimedia

 
Udar bi trebalo da liči na klasičan teroristički akt radikalnih islamista, ali pravi cilj je da se uklone opasni svedoci koji bi mogli da daju krunske dokaze protiv bivših lidera OVK, koji su pozicionirani u privremenim kosovskim institucijama.

- Sve dok ne budu uklonjeni ključni svedoci, bivši prpadnici OVK neće dozvoliti formiranje novog suda za ratne zločine na Kosmetu. Pominje se da bi sud mogao da bude osnovan u septembru, što bi značilo da imaju dva do tri meseca za uklanjanje svedoka, kaže za "Novosti" general Momir Stojanović, predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

Stojanović dodaje da je to bila pozadina i nedavnih sukoba i u Kumonovu, gde su svesno žrtvovali jedan broj Albanaca da bi likvidirali nezgodne očevice.

Bezbednosne službe bi sada trebalo da otkriju da li su ovi planovi u vezi sa pozivom pripadnika Islamske države iz Bosne i sa Kosova, koji su pozvali svoje istomišljenike da ubijaju po Srbiji, Bosni i Sandžaku.

Ali, takođe bi trebalo da otkriju da li postoji ikakva veza između boraca Islamske države koji su se vratili iz Sirije i Iraka i političkih lidera na Kosmetu, jugu Srbije i u Raškoj, koji zagovaraju cepanje Srbije.

- Pitanje je da li verski fanatici mogu da budu instrumentalizovani radi odvajanja dela teritorije Srbije. Ako mogu, to je veoma opasno, jer se prema obaveštajnim podacima, na stranim ratištima za ID do sada borilo oko 300 građana sa Kosova i oko 90 iz Raške. Kontakte koje ostvaruju na tarištu održavaju i po povratku u Srbiju, ako se tome doda i veliki broj boraca ID iz Bosne i Hercegovine, može se reći da je prostor Balkana veliki bezbednosni izazov, rekao je Stojanović.

Poslednji komentari
  • Mica Vreme: 06.06.2015 03:03h

    Sve to treba saseci u korenu! Kao sto je nas dragi premijer rekao: Brzo i efikasno! Na sta to lici, da strepimo od takvih u 21. veku Svasta stvarno.... Nikada kroz istoriju nismo dopustili ni deo onoga sto smo pustili u poslednjih 20 godina!

  • saj Vreme: 06.06.2015 06:11h

    samo nek probaju.......

  • ana Vreme: 06.06.2015 06:20h

    veliku stetu ce da naprave ostalim muslimanima posebno u poslu. Posle najave trovanja niko vise neće njista od njih da kupuje. Po bilo kom osnovu samo je vazno razdvojiti ljude na dve strane da li verski, nacionalni, stranacke jer se tako lako sprovode ciljevi.

  • Маре ПГД Vreme: 07.06.2015 11:02h

    Шешељ је то рекао пре месец дана и сви су се смејали...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP