Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SINDIKAT ŽANDARMERIJE UPOZORAVA

Terorizam preti i Srbiji

Autor: E. S. | 11.05.2015 - 11:45:00h | Komentara: 4

Sindikalna organizacija Žandarmerije Srbije uputila upozorenje da nam je terorizam pred vratima i da se zato ne sme štedeti na opremanju i obuci pripadnika ove jedinice.

Povređeno 16 policajaca

Ilustracija | Foto: D.Milenković

Sindikalna organizacija Žandarmerije (SOŽ) najoštrije osudjuje teroristički napad u Kumanovu u Makedoniji u kojem su ubijena osmorica policajaca, dok je preko trideset osoba ranjeno i istovremeno upozoravamo da postoji opasnost da se sukob prelije i u Srbiju.
Upravo zbog toga su na granicu sa Makedonijom poslati pripadnici Žandarmerije koji će, kao i uvek, biti prvi štit odbrane Srbije. Ova situacija je upravo ono na šta smo upozoravali na našim stručnim skupovima koje smo organizovali u Leskovcu i Beogradu. Sada je svima jasno da smo bili u pravu kada smo ukazivali na ogromnu važnost i neophodnost jake i čvrste Žandarmerije u našem bezbednosnom sistemu.
Bezbednosne pretnje nam govore da pripadnici Žandarmerije ne mogu da budu angažovani samo za obezbedjenje raznoraznih javnih skupova i utakmica, nego ih treba obučavati i osavremenjivati kako bi što bolje branili našu zemlju od terorističkih napada i organizovanih kriminalnih grupa.
Sada se vidi da se ne sme štedeti na bezbednosti i na ulaganjima u Žandarmeriju koja će, zajedno sa kolegama iz PTJ, prva ići da odgovori na ovakve pretnje koji su, na žalost, postale sve učestalije. Ne smemo dozvoliti da se scenario sličan makedonskom desi i kod nas samo zato što to nismo uvideli na vreme. Ne smemo dozvoliti da se kasno osvešćujemo i pitamo šta da radimo.
Da se to ne bi desilo, država mora da ulaže u Žandarmeriju i da joj pruži punu podršku u njenom radu. A njeni pripadnici će joj višestruko uzvratiti.
Zato razmišljajmo i pripremajmo se danas, da bi država i društvo sutra bilo bezbedniji i sigurniji za nas i našu decu, navodi se u saopštenju Sindikalne organizacije Žandarmerije.
Poslednji komentari
  • dusan Vreme: 11.05.2015 14:32h

    Naravno i treba da idu dole da cuvaju prvu liniju odbrane a ne da sede po kaficima pucaju na zene i divljaju po nocnim klubovima.

  • Rade Vreme: 12.05.2015 14:07h

    Za pocetak da vam povecaju plate...dnavnice na utakmicama i raznorazne dodatke...

  • Rade Zec Vreme: 12.05.2015 16:00h

    Ubica je odranije poznat svima osim policiji, posto nesmetano reketira, prebija, razbija, pljacka, lomi, kolje po Indjiji od svoje 15-e godine.

  • Jaisamoja Vreme: 12.05.2015 18:40h

    Hahaha...kako su ljudi smesni kad komentarisu osobu koju su videli samo na slici. Za razliku od pojedinaca...ja sam imala tu...mogu slobodno reci cast da upoznam Zorana Cicu. Njegove oci su lepe I iskrene kao kod malog deteta. Odavno nisam srela tako dobru osobu...ako budetw imali priliku da ga sretnete I vidite u teretani...bice vam sve jasno!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP