Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POTRESNA ISPOVEST RAŠE POPOVA

Teško mi je, zar da me napadnu baš deca?!

Autor: Enes Sadiku | 19.11.2014 - 20:30:00h | Komentara: 7

Ceo život pišem za decu, ali eto doživeo sam da postanem njihova žrtva. Oni su me pratili i ponašali se kao vučjaci kad na polju ugledaju zeca, opkole i ne puštaju dok se ne predaš - kaže čuveni književnik Raša Popov, dok počinje priču o incidentu u kojem je bio žrtva maloletnih nasilnika.

Ta deca  napadaju  slabije kao  nekakvo  zločinačko udruženje

Ta deca napadaju slabije kao nekakvo zločinačko udruženje | Foto: Milorad Milanković

Naime, braća I. N. (10) i J. N. (11), kojima se na teret stavlja više od 300 prijava zbog razbojništva i krađa, pa čak i jedna smrt, početkom oktobra napali su Rašu na pragu njegovog stana.

Huligani su ranije  već maltretirali čoveka, koji je potom i preminuo

Huligani su ranije već maltretirali čoveka, koji je potom i preminuo


- Taj dan nikada neću zaboraviti. Na ulici su me okružila deca i tražila koji dinar. Dao sam im, a oni su počeli da me prate, okružili me kao čopor vukova, tražeći još novca. Pratili su me na sprat, do kućnog praga, na jedvite jade sam ušao u stan. Ma, pokušali su da uđu za mnom! Dok sam zatvarao vrata, jedan od njih je gurnuo koleno, ali nekako sam im se odupreo i uspeo da zaključam vrata - u dahu prepričava Raša Popov.

 
Međutim, tu njegovim mukama nije bio kraj, jer su ta deca pokušala nasilno da provale u stan.
- Mislio sam da sam u stanu bezbedan, ali tu sam se prevario, oni su pokušavali da provale unutra i da vide gde starljeka drži papirne pare, jer je to ono što njima treba. Tada je meni jedino bilo preostalo da pozovem policiju. Inače ovo je za godinu dana drugi put da me spopadaju. Prošle godine su me ispred stana sačekali neka žena i muškarac koji su rekli da su gladni.

Nakon što sam im dao nešto novca, oni su me totalno opljačkali! Čini mi se da su ova deca njihovi potomci, mislim figurativno. Ta deca me nisu tukla, ali mislim da su to hteli da urade posle upada u stan. Jer njihova taktika je perfidna, odnosno metoda rada im je da pljačkaju starce - objašnjava književnik i dodaje da pošto je objavljena vest o napadu, telefon ne prestaje da zvoni...

- Kažu mi ljudi: „Čuvaj se, Rašo“. A kako da se čuvam? Sad se ne osećam sigurno u svom stanu iza zaključanih vrata. Teško mi je zbog što su me ta deca napala. Oni napadaju slabije, kao nekakvo zločinačko udruženje - s tugom u očima priča književnik.
Poslednji komentari
  • Jelena Vreme: 19.11.2014 20:48h

    Strasno,Vucicu ,sta se ovo desava?Kriminal je u porastu,a ne u opadanju!Preduzimajte nesto dok nas jos ima!Sluzbe svoj posao NE RADE !

  • nedjo Vreme: 19.11.2014 21:12h

    taj mladi olos treba na vreme najstrozije kazniti. sta li ce tek raditi sa 20 god.. djubrad maloletna!

  • Otpad drustva Vreme: 19.11.2014 21:12h

    Nazalost ovima nema popravka! 300 prijava?!?!?! Kako je moguce??? Ovi ima da kostaju drustvo para i para a ko zna kakav kriminal ima i da pocine i koliko ljudi da pobiju za vreme svoga zivota. Tu nema popravka, nazalost. Zalosno je sto se zlo i radja, a ovo je cisto zlo! Treba zaustaviti odmah a jedini nacin nij edozvoljen prema zakonu - NAZALOST!

  • Don ilisav Vreme: 19.11.2014 21:17h

    Ne mogu da shvatim da se maloletnici mogu ovako ponasati kao da su odrasli u dzungli medju zivotinjama a ne u drustvu gde covek vaspitava decu. Ovakvo nesto ne bi trebalo da se niposto tolerise i oni koji su odgovorni za ovakvo ponasanje treba da zavrse iza resetaka. Ovo je vec zadatak za ministarstvo zdravlja i socijalne pomoci da preispita kuce koje se okupiraju za ovakve delikvente. A ministarstvo pravde da preispita stavove koliko roditelj snosi odgovornost za ponasanje maloletnog deteta. Ako se avakvo nastavi ja cu morati da nosim sa sobom oruzije koje ce bar moci da onesposobi napadaca bili oni i maloletni.

  • cd-rom Vreme: 20.11.2014 00:11h

    Pa sigurno su romske nacionalnosti i zato se nista ne preduzima, da se kojim slucajem atakuje na njih e to bi onda bila diskriminacija jel tako. Alo bre sta radite,,,

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP