Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV OGNJANOVIĆA!

Tijanini roditelji odbili poligraf!

Autor: M. D. - S. V. - E. S. | 27.12.2014 - 17:27:00h | Komentara: 2

Nebojša i Jelena Ognjanović juče su bili na saslušanju u policiji, gde su dali iskaz zbog sumnje da su izvršili prevaru i pranje novca prilikom prikupljanja humanitarne pomoći za transplantaciju srca sedmogodišnje ćerke Tijane, koja je preminula. Protiv njih je nakon saslušanja podneta krivična prijava, a kako saznajemo, oni su odbili da budu testirani na poligrafu!

Ognjanovići  nakon  saslušanja

Ognjanovići nakon saslušanja | Foto: Petar Dimitrijević

Kako je saopštio MUP, sumnja se da su zadržali 100.000 dolara i 7.400 evra. Saslušanje je, saznajemo, trajalo sedam sati, a prva je iskaz dala Jelena Ognjanović.

Ona je, na pitanje odakle novac na računu, rekla da su to njene pare, a na ponovljeno pitanje odakle joj novac i da li ima veze sa doniranjem za lečenje Tijane, Jelena odgovorila je pitanjem - kakve veze to ima i šta bi se dogodilo da ga je prijavila za ostavinsku raspravu. Policiju su interesovala i česta putovanja na koja je išla, na šta je takođe odgovorila pitanjem: „Zar vi nikada i nigde ne putujete?“, a potom dodala da se ni krivično ni moralno ne oseća odgovorno. Potom je saslušan Nebojša Ognjanović, koji je rekao da spornih 100.000 dolara nije prijavio jer ih je sakupio njegov prijatelj u Beču, te da nije smatrao da treba da ih prijavi radi ostavinske rasprave, kao i da nije obavešten da treba da prijavi taj novac. On je takođe izjavio da se ne oseća krivim ni moralno ni materijalno, te da ne vidi u čemu je problem i dodao da se protiv njegove porodice vodi medijska hajka.

Supružnici su u novembru 2013. dali iskaz, kada su naveli da imaju dva računa u Komercijalnoj banci i da nemaju više nijedan. Istragom je, međutim, utvrđeno da postoji račun u SAD na ime Tijanine majke Jelene, na kojem je više desetina hiljada dolara. Nezvanično, postoje i druga neslaganja između izjava Ognjanovića datih ranije u policiji i onoga što su utvrdili nadležni u istrazi sprovođenoj od jula ove godine.

Za Tijaninu operaciju prikupljeno je 2,66 miliona evra. Prema izjavi oca, milion je utrošen na Tijanino lečenje u bolnici u Hjustonu, gde je preminula. Ognjanovići su u više navrata u javnosti pozivani da „vrate“ novac, a prema njihovim tvrdnjama, oni su Institutu za zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“ poklonili opremu vrednu 1,2 miliona evra i obećali da će ostatak od 440.000 evra pokloniti u humanitarne svrhe.
Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 27.12.2014 07:14h

    Која је кривица родитеља покојне девојчице?Никаква!Они су знали да паре не могу да се сакрију али су знали да их јуре свакакви паразити!Гледали су да они зграбе остатак новца.Сада се они криве за ништа?Једноставно су чекали да власт преузме одлуку шта ће се са новцем!

  • Драгомир Vreme: 28.12.2014 07:27h

    Ништа горе не мрзим када се траже услуге полиграфа?Без везе скаламерија коју ни један суд не признаје!Одлазак на полиграф ти је исто као да идеш код врачаре са стакленом куглом!Баш тако!Није веродостојан за правду као што се сумња да и ДНК није сигуран па се каже ,,98 % вероватноће,,? ПС.Нас неколико је послато на полиграф да не описујем зашто и ја сам оном тамо човеку очитао ,,буквицу,, да се бави бескорисним послом који ни један судија не признаје!Где су ту истражитељи,форензичари,сведоци ...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP