Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OBRT

Tinejdžer iz Jagodine oteo nož od žrtve, pa ga ubo u srce?

Autor: A.O. | 24.03.2014 - 13:32:00h | Komentara: 3

- Momci su izašli iz kafića i zatim se potukli. Lazar je u jednom trenutku izvadio nož, a kad je Stefan ugledao sečivo, zgrabio je Lazara za ruku, oteo mu i zario mu ga u grudi – ispričala je Lazarova drugarica koja je kobne noći bila u kafiću.

Ubijeni Lazar Jovičić

Lazar Jovičić 

U Jagodini i dalje vada šok i neverica posle vesti da je Lazar Jovičić, sin dugogodišnjeg direktora Muzičke škole u ovom gradu Vojislava Jovičića, ubijen u noći između subote i nedelje ispred kafića ,,Lajf” u Sinđelićevoj ulici. Prema dosadašnjim rezultatima istrage, za ovo ubistvo se sumnjiči devetnaestogodišnji Stefan S. (19) iz Jagodine, prenosi Telegraf.
- Još smo svi u šoku i duboko potreseni. Noćas smo se okupili na mesto zločina i zapalili sveće. Mi roditelji želimo da kažemo i poručimo svima da ovakve stvari ne smeju vise da se događaju. Ovde policija i inspekcija ozbiljnije moraju da rade svoj posao. Đavo je odneo šalu – kaže jedan od roditelja deteta koje je poznavalo žrtvu.
Prema nepotvrđenim rezultatima istrage, sukob se dogodio jer je navodno Stefan upao nepozvan na rođendansku žurku.
- Bili smo na žurki i sve je bilo super dok nije došao Stefan. On nije ni bio pozvan na rođendan, pa je zbog toga izbila svađa. Momci su izašli iz kafića i zatim se potukli. Lazar je u jednom trenutku izvadio nož, a kad je Stefan ugledao sečivo, zgrabio je Lazara za ruku, oteo mu i zario mu ga u grudi – ispričala je Lazarova drugarica koja je kobne noći bila u kafiću.
- U šoku smo i još ne možemo da verujemo šta se dogodilo. Sin nam je sinoć otišao na rođendan kod druga I nije nam se vratio. Policija mi još uvek nije saopštila detalje. Ja sam decu, dva sina vaspitavao da se bave sportom, muzikom, lepim stvarima. Pozvao bih sve roditelje da povedu računa o svojoj deci i njihovom ponašanju kada su van kuće - kaže otac ubijenog Lazara, Vojislav, i dodaje da je njegov sin. bio žrtva jedne situacije, našao se na pogrešnom mestu u pogrešnom trenutku.
- Ovo nije samo problem Jagodine nego cele Srbije, mladi nasiljem rešavaju probleme a to je dovelo do ovog za nas strahovitog gubitka. Znam da se njih dvojica nisu poznavali a još manje družili – isitče on.

Lazar sa  drugarima

Lazar sa drugarima

Mnogo je očvidaca ovog zločina, to su najpre stanari Sinđelićeve ulice koji kažu da su očekivali da se neko zlo dogodi.
- Pa mi smo stotinu puta prijavljivali tuče i haos koji su se događali ispred lokala ,,Fight club” koji zovu ,,Lajf,,. Te noći čula sam da deca viču oko ponoći, da je izbila neka gužva, znala sam da je opet neka tuča. Međutim, kada sam izašla na prozor videla sam samo momka koji leži naulici i policiju koja zaustavlja uatomobil i hitno ga unosi unutra. Ostala je krv na ulici. Pa taj Fajt klub mora biti zatvoren, mi ne možemo da živimo od tog kluba, znala sam da će pre ili kasnije nešto ovako da se dogodi- kaže jedna od stganarki iz okolne zgrade.
Ona navodi da su tuče bile veoma česte, a neretko se pravila šteta i na autopmobilima koji su bili parkirani u blizini.
- Meni su deca koja tu izlaze polupala automobil, ljudi se sele iz ove zgrade koja je preko puta kluba. Lokal ne radi svakodnevno, on samo služi za iznajmljivanje dece koja slave rođendane. Koliko sam samo puta otišla u policiju, nosila sam i snimke sa kamera jer ova je ulica puna kladionica svi imaju video nadzor. Sve sam nosila, policija je samo jednom maricom bila kada su dva momka privedena. Ubeđena sam da se ovaj klub namerno ne zatvara i da postoji neko ko to brani – kaže očevidac Jelena Petrović.
Na Fejsbuk profilu momka koji se sumnjiči za teško ubistvo pored imena piše ,,Rođen loš” a po fotografijama se vidi da je dečko voleo da živi blizu ivice zakona. U Jagodini se priča da je sa majkom pobegao iz Zrenjanina u Jagodinu. Jedno vreme živeo je u Beogradu.
Viši javni tužilac u Jagodini odredio je Stefanu S. pritvor do 30 dana. Posle obdukcije i DNK analize biće poznato kome je pripadalo oružje kojim je Lazar ubijen. Lazar će biti Gradskom groblju u Jagodini.
Poslednji komentari
  • OBJECTIVe Vreme: 24.03.2014 14:36h

    Jel si ga ti vaspitao i da nosi noz u grad??!! Budite malo objektivni, a ne "propalica,kriminalac,pobegao u jagodinu" zverski ubio "fino dete uglednih roditelja!!! Daleko od toga da branim ubicu,ali zasta ce detetu od 17 godina noz u gradu!!!

  • Luuuuudooost Vreme: 24.03.2014 20:59h

    Normalna deca se ne nalaze u takvim situacijama, kako se ja nikada nisam posvadjao i poutao sa nikim? jer nisam bio u takvom drustvu i nisam izazivao nevolju. Nisu to normalna deca.

  • roditelj Vreme: 25.03.2014 14:55h

    Mnogo mi je zao ubijenog mladica ali ukoliko je imao noz ,njegov otac neka ne krivi nikoga. Jel kad pricao sa sinom, jel ga pretresao kad polazi u provod, jel cuo za slucaj u Nisu?Ja sam sinu uvek govorio, nikad se ne petljaj u tuce, bezi sto dalje, neka te zovu kukavica.Svaki roditelj mora da posmatra dete, da prica sa njim i prepozna kakvu bi reakciju imao u nekim rizicnim momentima. Ipak najteze je roditeljima, narocito majci.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP