Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KAD SE MALOLETNICI LATE ORUŽJA

Tinejdžer pucao ispred škole, iz osvete?

Autor: Tanjug | 04.09.2014 - 19:03:00h | Komentara: 0

Novopazarska policija uhapsila je A.J. (17) iz ovog grada zato što je u sredu popodne, u blizini Ekonomsko-trgovinske škole, pucao na I.M. (18).

pokrivalice

Prilikom hapšenja kod A.J. policija je pronašla pištolj.
U Policijskoj upravi Novi Pazar Tanjugu je rečeno da je A.J. uz krivičnu prijavu za ubistvo u pokušaju i nelegalno posedovanje oružja, priveden sudiji za maloletnike Višeg suda u Novom Pazaru koji mu je odredio pritvor do 30 dana.
Oba učesnika incidenta su od ranije poznata policiji.
I.M. je minule subote izašao iz pritvora gde je bio zbog izazivanja opšte opasnosti i nelegalnog posedovanja oružja. Istog dana kada je izašao iz pritvora postao je i punoletan.
U Okružnom zatvoru u Novom Pazaru ovaj mladić našao se zato što je krajem jula ove godine više hitaca ispalio u A.J. i lakše povredio slučajnog prolaznika.
U PU Novi Pazar navode da je I.M. za samo par meseci napravio nekoliko krivičnih dela. Prvo je ukrao dnevnike iz srednje škole, zatim je lažno prijavio da je u objektu gde je proslavljana matura podmetnuta bomba i na kraju je pucao u centru grada.
Načelnik PU Novi Pazar Dragan Terzić rekao je Tanjugu da prema statistici u ovom gradu nema povećanog maloletničkog nasilja i da je "kao i u drugim sredinama".
"Naši školski policajci preventivno deluju u školama i to daje rezultate. O incidentu koji se desio u sredu, nešto posle 16 časova, obavestio nas je policajac koji se nalazio u dvorištu Ekonomsko-trgovinske škole", ističe Terzić.
On dodaje da u rešavanje ovih problema moraju više da se uključe direktori škola, pedagozi i nastavnici.
U ovom gradu ima 8 školskih policajaca i raspoređeni su u svim većim školama. U tzv. "školskom sokaku" gde se nalaze tri srednje i jedna osnovna škola i Državni univerzitet rade dva školska policajca.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP