Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SLOBODA POSLE 28 GODINA

Tomislav Nikolić pomilovao čoveka koji je mačetom ubio tužioca!

Autor: Telegraf.rs | 05.02.2013 - 16:01:00h | Komentara: 9

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pomilovao je najčuvenijeg srpskog osuđenika Vučka Manojlovića, kojem je smrtna kazna zbog ubistva javnog tužioca Dragomira Krstića zamenjena četrdesetogodišnjom robijom!

Dragomir Krstić

Dragomir Krstić

 Manojlović je u niškom Kazneno-popravnom zavodu proveo 28 godina, a trebalo je da odrobija još 12, tako da bi na slobodu izašao u svojoj 81. godini.

Decenijama je pokušavao da dobije pomilovanje od svih srpskih predsednika. Tražio je čak da mu zatvorska ponovo bude zamenjena smrtnom kaznom ukoliko ne može da bude pušten na slobodu. Pomilovanje mu je odobreno skoro devet godina nakon što je podneo molbu za amnestiju.
Manojlović je prvi put uhapšen 1978. sa još trojicom ljudi zbog silovanja S. G. iz okoline Leskovca. Tokom suđenja negirao je delo koje su mu stavljali na teret, ali mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od pet godina.
Neposredno po izlasku na slobodu, kidnapovao je trojicu službenika leskovačkog pravosuđa koji su ga osudili. Kako je pisalo u optužnici, mačetom je ubio zamenika tužioca Dragomira Krstića, a zatim je aktivirao eksploziv kojim je napunio svoje vozilo u nameri da usmrti sudije Bratislava Gavrilovića i njegovog kolegu Mladena Jankovića, ali su oni preživeli.

Odluka o pomilovanju

Odluka o pomilovanju

 Manojlović je pravosnažno suđen 24. okotobra 1986. godine na smrt. Međutim, 2002. godine, ukazom tadašnjeg predsednika Milana Milutinovića, smrtna kazna mu je zamenjena zatvorskom u trajanju od 40 godina. Molbu za pomilovanje podneo je 5. novembra 2004, ali slobodu nije dobio. Poslednjih godina omogućeno mu je da vikende provodi kod kuće.

Manojlović kaže za Telegraf da nikada nije gubio nadu da će umreti kao slobodan čovek.
- Oprošteno mi je dvanaest godina, a sada imam 68. Verovatno ne bih dočekao da izađem iz zatvora da nisam dobio pomilovanje. Bog je hteo da bude ovako, još ne mogu psihički da se sredim i da javno zahvalim predsedniku. Učiniću to za Sretenje, povodom dana državnosti. Tada ću se obratiti javnosti i ispričati moju priču, nadam se poslednji put – kaže Manojlović.
Poslednji komentari
  • Skomi Vreme: 05.02.2013 16:55h

    Konacno se neko smilovao nad ovim nesrecnim covekom.Njegovo robijanje je bez presedana u analima pravosudja i sankcija.Necu podsecati kakvih je masovnih ubica bilo pa su posle relativno kracih kazni pustani na slobodu.Imamo slucaj poznatog glumca kome je slican delikt skoro oprosten.i.t.d.Da ne pominjem skorasnje presude i hasku pravdu gde su visestruka ubistva i zlocini oprastani.Ovaj covek je ´´debelo´´okajao svoje grehe.Godinama je cekao da bude streljan.Ja ovaj slucaj pratim godinama i drago mi je da je doziveo slobodu.Cestitam Tomi Nikolicu na himanosti a i Vucku zelim da se sndja u novim uslovima.

  • Zrenjanin Vreme: 05.02.2013 17:47h

    Ja sam javnog tužioca sahranila, tako što se sam ubio, iskorumpiran skot nije plaćao ni rodjenoj deci alimentaciju, tražio iznudu, ucenjivao me za sina, pa sam pisala javnom tužiocu, i dobio je otkaz.Šta ako je ovaj pušten u 81.god.Kam sreće da su mnogi poubijali sudije, pa bi manje bilo kriminalaca koji si za kintu oslobodjeni...surovo, ali istinito...

  • lfejgrgjroćgp Vreme: 05.02.2013 18:02h

    katastrofa, abolicije sad neka cudna pomilovanja. Gradjani sta uradiste maja 2012.god. kakva ovlascenja dadoste ovom coveku

  • lazar Vreme: 05.02.2013 18:40h

    kamo srece da je ovo poslednji put.........nije bice toga jos moraju Srbi unistavati sve ljudsko dok ih neko ne dohvati opet

  • Babaroga Vreme: 05.02.2013 20:41h

    Ovo je bruka i sramota za predsednika Srbije. Vucko ipak izadje iz zatvora, a tuzilac ix groba nece nikada. Pa gde je tu pravda? Umesto da ga po presudi streljaju oni ga pomiluju i pustaju na slobodu. SRAMOTA

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP