Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OPTUŽNICA PROTIV ŽENE KOJA JE HTELA DA SE UBIJE U VLADI SRBIJE

Tražila pomoć,
dobila suđenje!

Autor: B. Jelovac | 18.03.2013 - 15:41:00h | Komentara: 1

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Ljiljane Marković (54), koja je 21. decembra prošle godine naoružana pokušala da uđe u zgradu Vlade Srbije s namerom da dođe do vicepremijera Aleksandra Vučića i da, ukoliko joj neko ne pomogne, izvrši samoubistvo u samom objektu, ekskluzivno saznaje “Alo!”. Nesrećnu ženu koja se na ovaj očajnički potez odlučila nezadovoljna radom nadležnih organa u slučaju ubistva njenog sina optužnica tereti za “nedozvoljeno držanje i nošenje vatrenog oružja i izazivanje opšte opasnosti”.

Ljiljana Marković

Ljiljana Marković (54), koja je želela da joj Aleksandar Vučič pomogne da nađe istinu o smrti sina, optužena zbog pištolja i izazivanja opšte opasnosti

Ljiljani, koja se u pritvoru u Okružnom zatvoru u Bačvanskoj nalazi od dana kada je ušla u zgradu vlade, pritvor ističe sutra, nakon čega će tužilaštvo odlučiti da li će biti produžen ili će biti puštena da se brani sa slobode. Da podsetimo, Markovićeva je 21. decembra doputovala u Beograd i pokušala da bez dozvole uđe u zgradu u Nemanjinoj, i to na glavni ulaz. Zaustavili su je pripadnici Uprave za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata MUP-a kojima je objasnila da želi da je primi i sasluša neko od funkcionera.
Međutim, prilikom redovne procedure, pregleda takozvana zujalica je prilikom prelaska preko njene torbice zapištala i unutra je otkriven pištolj.
Tada se nesrećna žena potpuno psihički slomila i ispričala da samo želi pravdu za sina, neprestano ponavljajući da hoće da se ubije. Nakon što su joj policajci pomogli da se okrepi, istražni sudija joj je odredio pritvor od 30 dana, koji je kasnije produžavan sve do danas. Sam incident se dogodio samo sat vremena pre sednice vlade kojoj tog dana nije prisustvovao Vučić, jer je otputovao u inostranstvo.

SS

- Moja majka nije luda i nikada nikom ne bi naudila, a svakako ne Aleksandru Vučiću, od koga je samo htela da traži pomoć. Preko advokata mi je poručila da se na ovaj čin odlučila iz očaja i da posle svega više nema volju za životom - izjavila je njena ćerka nakon nemilog događaja. Marko Marković (22) ubijen je 2001. u kafiću “Bob rok”u Vrbasu, tri meseca nakon izlaska iz zatvora u Sremskoj Mitrovici. Iako su trojica mladića osuđena zbog ubistva, a između njih Atila Magoši na 13 godina, Ljiljana je tvrdila da su nevini i da su prave ubice na slobodi.

Markovićeva: Sina mi je ubio DB
Markovićeva više od decenije traži istinu o ubistvu sina kucajući na vrata ustanova i funkcionera. Njoj je sin ispričao da su ga u zatvoru posećivali pripadnici Državne bezbednosti koji su mu tražili da likvidira izvesnog funkcionera. Kada nije pristao, pretukla ga je „pajser brigada“. Ubijen je po izlasku iz zatvora, a Ljiljana je tvrdila da je presuda navodnim ubicama nameštena i da ga je ubio DB, što joj je svojevremeno potvrdio i Milorad Ulemek Legija. Pre dve godine Milija Matijašević, koji je služio kaznu u “Zabeli” zbog podstrekivanja na ubistvo Markovića, izašao je na slobodan vikend i nađen je četiri dana kasnije u okolini zatvora ubijen sa odsečenim rukama.

Poslednji komentari
  • Toma Vreme: 18.03.2013 17:56h

    U Srbiji nastupilo vreme ocaja,oni koji rade bas ih briga za one koji ne rade,bogate nije briga za sirotinju,unesrecene nema ko da stiti,radna mesta se dekle za pare i svako radno mesto ima svoju cenu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP