Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ĆAMILJA ELJŠAN, ŽENA KOJU JE SPASAO RANJENI POLICAJAC MIČIĆ

Tražila sam pištolj da dokrajčim Isufa!

Autor: Nikola N. Travica | 21.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 5

- Policajac Ivan Mičić ranjen je dok je spasavao mene od crne sudbine koja bi me zadesila - počinje za „Alo!“ priču Ćamilja Eljšan (46), žena zbog koje je policija u subotu došla u Slavujevu ulicu u novosadskom naselju Adice, a na njenu prijavu da Albanac Isuf Strana (58) pokušava nasilno da je odvede da radi u Nemačku.

Policiju pozvala da je spase od nasilnog  odlaska u Nemačku: Ćamilja Eljšan

Policiju pozvala da je spase od nasilnog odlaska u Nemačku: Ćamilja Eljšan | Foto: Robert Getel

Skupivši snage da ispriča šta se dogodilo, prepričala je kroz kakve strahote je prošla sa Isufom, koji je, kako tvrdi, „tukao, maltretirao i pretio da će je ubiti“, zapucavši na kraju i na policiju.


Ranjeni Mičić nepromenjeno


Zdravstveno stanje povređenog policajca je nepromenjeno. On je hospitalizovan u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine, gde su mu nakon prijema konstatovane teške telesne povrede, opasne po život. Pod stalnim je nadzorom lekara. I Isuf Strana, koji je u Srbiju ušao na osnovu putne isprave nepriznate republike Kosovo, takođe je zbrinut u KC Vojvodine, njegovo stanje je stabilno i van životne je opasnosti, i sa njim su već razgovarali dežurni tužilac i pripadnici kriminalističke policije.

- Ko god bi me pogledao, on me je napadao. Kada smo se iz Nemačke vratili u Novi Sad, rekao mi je da moram ići sa njim na Kosovo, kod njegovog brata. Otišli smo. Uzeo je moj telefon i počeo da me ispituje ko mi je ko iz imenika. Za svakog muškarca je mislio da sam sa njim u vezi. Uzeo je pištolj i nož.
Pretio mi je, vezivao me nekim lancima, mučio me da priznam da imam „nešto“ sa svim tim muškarcima. Rekla sam mu: „Možeš me ubiti slobodno, ja nemam ništa sa njima“, ali kada sam shvatila da će me u nastupu bezumlja ubiti, od muke sam morala da priznam, iako nisam ništa imala - priča Ćamilja, dodajući da je sa Kosova gledala samo da se vrati u Novi Sad, jer od policije nije mogla da traži zaštitu, jer „Isufa svi poznaju“. Sa Kosova su se u Novi Sad vratili u subotu ujutro, a Ćamiljina sestra je odmah primetila njene modrice po telu.

Novosadska policija  na uviđaju ispred Ćamiljine kuće u naselju Adice

Novosadska policija na uviđaju ispred Ćamiljine kuće u naselju Adice | Foto: Robert Getel


- Nisam smela da joj kažem šta mi se dešava jer mi je pretio smrću. Rekao je da, ako me on ne ubije, naći će me njegova braća, koja imaju moju adresu. Bila sam sa njim kada je zvao brata i rekao mu: „Odlazim u Srbiju, ne budem li se javljao, imate njenu adresu, a taj pištolj što sam ostavio, dođi pa je njime ubij.” Nisam ni znala da on ima pištolj i sa sobom - prepričava svoju crnu sudbinu Ćamilja, čija sestra je, naslućujući šta se dešava, isterala Isufa iz kuće u subotu, dok je Ćamilja pozvala policiju. Ipak, Isuf je bio kod kuće kada su policajci stigli.

- Jedan policajac je stajao kod vrata, a ovaj što je ranjen, Ivan Mičić, stao je ispred mene, da me zaštiti, kada je Isuf zapucao. U trenutku kada sam policiji pričala šta mi je sve radio i da sada hoće da me odvede u Nemačku, Isuf je bio u kući i zatražio je od policije da izađe napolje. Policajac koji je bio do vrata rekao mu je da ne može. Iznenada, Isuf je izvadio pištolj i uperio ga prema meni. Pucao je. Hteo je mene da ubije, a pogodio je jadnog policajca - priča ova nesrećna žena. Prema njenim rečima, drugi metak koji je Isuf ispalio prošao je pored njene gazdarice.

- Pogledala sam policajca videla sam da se trza. Drugi policajac se borio sa njim da mu otme pištolj. Ja sam skočila, računajući: bolje da ubije mene nego druge. Onda je taj jadan policajac tako pogođen, ležeći na podu, pucao na njega. Stavila sam ranjenom policajacu jastuk pod glavu. Videla sam i Isufa da krvari, ali to me nije zanimalo. Tražila sam pištolj da ga dokrajčim, ali mi policajci nisu dali. Mnogo mi je žao ranjenog policajca - završava svoju ispovest Ćamilja.
Poslednji komentari
  • Lazar Vreme: 21.04.2014 11:43h

    Svaka cast policajcu. Brz oporavak..

  • Herij Vreme: 21.04.2014 16:50h

    Ovaj policajac je heroj,zastitio je telom,daj Boze da se lepo oporavi i trebalo bi ga nagraditi!!!

  • Ja Vreme: 21.04.2014 18:31h

    Moze li neko da mi objasni kako nas narod na Kosovu ne moze da mrdne a ovi mogu da slobodno setaju i ubijaju po celoj Srbiji?

  • BlueBoy Vreme: 22.04.2014 10:01h

    @Ja Zato što je kod nas demokratija a kod njih nije?!?!

  • Gordana D. Vreme: 22.04.2014 15:32h

    Šta ovo znači " ...koji je u Srbiju ušao na osnovu putne isprave nepriznate republike Kosovo,"? Ko je ovog kriminalca pustio da uđe u Srbiju sa neispravnom putnom ispravom nepostojeće države ? Ima li ikakvog zakona u ovoj zemlji i da li će neko da bude prozvan zbog ovog propusta ? znam da neće niko da odgovara ali bar da pocrveni dok mu ime stoji vezano za ovaj užas?!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP