Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ODLUKA APELACIONOG SUDA

Treneru ukinuta presuda za pogibiju deteta!

Autor: G. V. | 12.03.2014 - 17:45:00h | Komentara: 0

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Dalibor Topić (42) iz Beograda, osuđen na 3,5 godina zatvora i na dve godine zabrane upravljanja motornim vozilom F kategorije, jer je u julu 2011. godine u Žagubici izazvao udes u kojem je poginuo učenik Aleksa Panća (13).

Dalibor Topić

Dalibor Topić | Foto: Marko Metlaš

"Prvostepeni sud nije u dovoljnoj meri dao jasne i argumentovane razloge u pogledu pitanja alkoholisanosti kao uzročne veze sa ugrožavanjem javnog saobraćaja, odnosno uzročne veze između dejstva alkohola na okrivljenog i nastupanja zabranjene posledice", navedeno je u obrazloženju odluke Apelacionog suda, kojom su usvojene žalbe višeg javnog tužioca i branioca okrivljenog. 
Do ove tragedije došlo je 7. jula 2011. godine, dok su se deca karate kluba "Japan" iz Beograda, vraćala sa izleta u hotel u Žagubici, gde su se nalazili na pripremama. Pri povratku, trener Topić povezao je jednu grupu dece traktorom, ali je na nizbrdici došlo do naglog ubrzanja, usled čega se prikolica otkačila i prevrnula. Tom prilikom poginuo je Aleksa Panća (13), dok je četvoro dece zadobilo teže, a jedanaestoro lakše povrede.  Nakon izvršenog uviđaja, protiv trenera je određena mera zadržavanja do 48 sati, a kasnije i pritvor, zbog sumnje da je, sa 0,88 promila alkohola u krvi, izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Sudski proces trebalo je da se odvija u Višem sudu u Požarevcu, ali je kasnije prebačen u Beograd, jer su odatle poginuli učenik, osumnjičeni trener i svi svedoci.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP