Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

LISICE

Tri direktora u Valjevu uhapšena zbog zloupotrebe službenog položaja

Autor: FoNet | 12.06.2013 - 14:54:00h | Komentara: 1

Službenici Policijske uprave u Valjevu uhapsili su danas tri lica, koji su obavljala funkcije direktora Direkcije za uređenje i izgradnju opštine Lajkovac i Gradske čistoće, kao i poslovođu Vodovoda i kanalizacije i rukovodioca radova u Gradskoj čistoći u Lajkovcu.

Privedeni su A.M.(1974), T.R.(1979) i Z.A. (1962) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja, falsifikovanje službene isprave i građenje bez građevinske dozvole.
Osumnjičeni A. M. je tokom 2012. godine, bez građevinske dozvole i izbegavajući otvoreni postupak javne nabavke, za potrebe Direkcije za uređenje i izgradnju opštine Lajkovac ustupio poslove na izgradnji fekalne kanalizacije Gradskoj čistoći po znatno višim cenama materijala i radova od
tržišnih, čime je budžet opštine oštećen za 20,27 miliona dinara.
Pošto su poslovi povereni Gradskoj čistoći, T. R. je zaključivao ugovore sa podizvođačima vlasnicima SZR iz Lajkovca, po cenama nižim od ugovorenih sa Direkcijom, a višim od tržišnih, čime im je pribavio imovinsku korist u
iznosu 14.976.596 dinara.
U periodu od juna 2011. do jula 2012. godine, T. R. je nabavio vodovodne i kanalizacione cevi čija je cena znatno veća od naknadno prihvaćene ponude i sklopljenih ugovora u postupcima javne nabavke, čime je Gradska čistoća oštećena za 3.932.461 dinara.
Osumnjičeni T. R. je naložio da se avansno plati iznos od 2.356.970 dinara za izvođenje rovokopačkih i transportnih radova, za koje nije obezbeđena građevinska dozvola, niti su radovi započeti.
Ovim radnjama Gradskoj čistoći je pričinjena šteta u ukupnom iznosu od 6.289.431 dinara.
Poslednji komentari
  • dejan Vreme: 12.06.2013 16:13h

    imate u Gornjem Milanovcu funkcionere SPS-a sto ej kupio sve po milanovcu i prodaje na parcice, a ne da da ostali rade bilo sta!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP