Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STRAŠNO!

Tri policajca u bolnici
zbog štrajka glađu!

Autor: Beta | 14.02.2013 - 10:56:00h | Komentara: 0

Trojici saobraćajnih policajaca, od sedam koliko ih je počelo štrajk glađu 11. februara, pogoršano je zdravstveno stanje i nalaze se u čačanskoj bolnici, dok ostala četvorica nastavljaju štrajk glađu, saopštio je danas Nezavisni policijski sindikat Srbije.

dd

Trojica policajaca završila u bolnici | Foto: Mitar Mitrović

Predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Momčilo Vidojević rekao je agenciji Beta da je juče u popodnevnim satima pozlilo najmlađem od štrajkača, saobraćajcu Iliji Nenadiću (22), i da su ga kola Hitne pomoći odvezla u bolnicu.

Prethodnog dana pozlilo je dvojici štrajkača Dejanu Resimiću i Goranu Dobriću koji se i dalje nalaze u bolnici, a oni koji i dalje štrajkuju glađu vidno su iscrpljeni.
Vidojević je odbacio navode čačanske policije koja je u jučerašnjem saopštenju navela da je jedan štrajkač odustao od štrajka, ocenjujući takve izjave kao "nekorektne".
Sedmorica saobraćajnih policajaca počeli su 11. februara štrajk glađu ispred zgrade saobraćajne policije zahtevajući da se na posao vrati suspendovani načelnik saobraćajne policije Dragoslav Krdžić i četvorica njihovih kolega, kao i da načelnik policije Milovan Petrović odmah bude penzionisan jer je ispunio uslove za to.
Predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije ocenio je da je njihovo zdravstveno stanje loše, da su im životi ugroženi, ali da su oni odlučni da nastave štrajk glađu i da najavljuju da će radikalizovati štrajk i prestati da uzimaju tečnost, ako njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.
Vidojević je dodao da je sindikat zatražio prijem kod ministra policije Ivice Dačića.
"U pregovorima koji su vođeni između štrajkača i rukovodstva čačanske policije nema nikakvih pomaka. Sada sve zavisi od vrha MUP-a", rekao je Vidojević.
Policijska uprava u Čačku osudila je štrajk saobraćajaca ocenjujući da je "nedozvoljen", da je suprotan Zakonu o štrajku jer ga nije organizovao reprezentativni sindikat, da je štrajk "pokušaj grupe radnika da spreče kontrolu zakonitosti rada pojedinih policijskih službenika Odeljenja saobraćajne policije".
Navodi se i da je Krdžić privremeno udaljen sa posla do okončanja disciplinskog postupka koji je pokrenut protiv njega zbog povrede službene dužnosti.
Veliki broj građana podržao je štrajk saobraćajne policije. Oni su 12. februara blokirali Ibarsku magistralu u Preljini kod Čačka, ali je policija nakon 30 minuta prekinula blokadu, a više stotina okupilo se drugi dan štrajka ispred zgrade saobraćajne policije u znak podrške štrajkačima.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP