Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

STRAVIČNO

Troje dece izgorelo u požaru kod Mladenovca

Autor: B. Jelovac Foto: M. Mitrović | 17.12.2013 - 19:04:00h | Komentara: 7

Dvogodišnja Maja i njena braća, trogodišnji Dimitrije i četvorogodišnji Nenad, ugušili su se i potom izgoreli u požaru koji je juče oko 17.15 sati zahvatio njihovu kući u zaseoku Cepanja Velike Krsne kod Mladenovca, nakon čega se na njih i urušio kompletan krov.

Požar u Velikoj Krsni

Njihova majka Mirela N. (29) ostavila ih je same i zaključala u kuću, a kada je na "smederevcu" u sobi buknuo plamen, mališani su najpre uspeli da pobegnu iz sobe, ali ne i da otvore zaključana ulazna vrata kuće.

Mesto tragedije: Mališani nisu preživeli požar

Mesto tragedije: Mališani nisu preživeli požar | Foto: Mitar Mitrović

Uzrok požara još uvek nije poznat, ali se pretpostavlja da se zapalio “smederevac”, sa kojeg se plamen proširio velikom brzinom i zahvatio celu trošnu prizemnu kuću, staru više od 50 godina, površine od 60 kvadrata, koju je Mireli kao izbeglici iz Hrvatske dao na korišćenje Komesarijat.

Majka je decu ostavila u prostoriji sa "smederevcem" na kojem je buknuo plamen, a mališani su iz nje uspeli da izađu i stignu do ulaznih vrata koja nisu uspeli da otvore. Požar je već bio u podmakloj fazi, a krov se uvelike urušavao kada je vatru koja je probila kroz krov primetio jedan od komšija i panično pozvao vatrogasce u 17.30 sati.

On je razvalio i ulazna vrata pokušavajući da uđe u kuću, ali se unutra ništa nije moglo razabrati od dima.


- Odmah po dojavi, na lice mesta izašla su četiri vozila i osam vatrogasaca. Roditelji u tom trenutku nisu bili kod kuće i deca su bila sama u kući i zaključana - kaže za "Alo!" Rade Milošević, načelnik Uprave za vanredne situacije u Beogradu.

Požar u Velikoj Krsni

 
Iako su vatrogasci stigli za svega nekoliko minuta, kuću je bukvalno već progutala vatrena stihija, a tada se pojavila i nesrećna majka koja je panično ponavljala da joj je troje dece unutra.

Na žalost bukvalno na zgarištu i ispod ruševina sklanjajući delove krova, vatrogasci su pronašli ostatke beživotnih ugljenisanih tela troje mališana, za koje se pretpostavlja da su se prvo ugušila od dima, nakon čega ih je zahvatio plamen.

Gde je majka bila za vreme požara utvrdiće istraga, ona je juče rekla da je otišla u prodavnicu, nakon čega zbog šoka više nije bila u stanju da komunicira, a kasnije joj je ukazana i lekarska pomoć. Međutim, komšije su sinoć bile prilično sumnjičave navodeći da je prodavnica na samo pet minuta od pomenute kuće.

Požar u Velikoj Krsni

 
- Mi smo je i ranije prijavljivali zbog zanemarivanja dece. Nije joj prvi put da ih zaključa same u kući i ode u skitnju. Sa ocem dečaka koji je iz Velike Krsne se rastala pre par godina, devojčicinog oca koji je iz Mladenovca ovde smo retko viđali. Ne mogu da tvrdim da nije zaista bila u prodavnici, ali i u zadnje vreme ih je ostavljala same u kući da bi se gledala sa novim momkom - kažu komšije, prema čijim rečima je Mirela, koja je ranije radila kao pevačica, zadnjih godina decu izdržavala samo od socijalne pomoći.

  • Požar u Velikoj Krsni | Foto:
  • Požar u Velikoj Krsni | Foto:
  • Požar u Velikoj Krsni | Foto:
  • Požar u Velikoj Krsni | Foto:

Utvrđuje se uzrok požara koji je doveo do tragedije

Načelnik Uprave za vanredne situacije Beograda Rade Milošević kaže da je uviđaj u kući, u kojoj je stradalo troje dece, počeo sinoć i da se nastavlja i danas
 

Uviđaj u porodičnoj kući u Velikoj Krsni gde je stradalo troje dece, počeo je noćas i nastavlja se i danas, rekao je načelnik Uprave za vanredne situacije Beograda Rade Milošević.

- Još nije poznato šta je uzrok požara, čekamo informacije – rekao je Milošević za RTS.

On navodi da su vatrogasci intervenisali veoma brzo od dojave o požaru i da je gašenje trajalo svega osam minuta.

Prema prvim izveštajima, požar je izbio na peći “Smederevac” oko koje su se nalazila deca.

Komšije: Nije joj ovo prvi put da ih zaključa same u kući i ode u skitnju
- Mi smo je i ranije prijavljivali zbog zanemarivanja dece. Nije joj prvi put da ih zaključa same u kući i ode u skitnju. Sa ocem dečaka, koji je iz Velike Krsne, rastala se pre par godina. Devojčicinog oca, koji je iz Mladenovca, ovde smo retko viđali. Ne mogu da tvrdim da nije zaista bila u prodavnici, ali u zadnje vreme ih je ostavljala same u kući da bi se “gledala” sa novim momkom - kažu komšije, prema čijim rečima je Mirela, koja je ranije radila kao pevačica, poslednjih godina decu izdržavala samo od socijalne pomoći.

Poslednji komentari
  • Marina Vreme: 17.12.2013 19:53h

    Strasno,dokle vise da slusamo samo o tragedijama,nista lepo,jadna ta deca

  • Vitez Vreme: 18.12.2013 08:21h

    I, tako, i ona je bila "majka" i ona je ljudski rod.

  • Deda Mila Vreme: 18.12.2013 09:46h

    Kao dugogodišnji prosvetni radnik upoznao sam mnoge roditilje koji o svoj deci nimalo ne brinu, a kad deca krenu stranputicom, okrivljuju nastavnike. Zato sam nekada davno rekao da bi pojedinim osobama trebalo zakonom zabraniti rađanje dece. ŽAO MI JE ZBOG OVE JADNE DEČICE, ONA NISU MOGLA DA BIRAJU KO ĆE IH RODITI.

  • suazi Vreme: 18.12.2013 10:29h

    ovo je strasno ovako nesto cuti za troje malisana kad sam cula na dnevniku i procitala vesti pitala sam se kakva je ta majka koja ostavlja svoju decu od dve tri i cetri godina same zakljucane u kuci da je pitala bilo kog komsiju da ide do radnje ko sto je izjavila svak bi joj pricuvao decu ovo je strasno ovo je zalosno pa zar se ovako deca paze i odgaje toliko mi je zao ko da su mi rod boze daj pameti onom ko nema neostavljaj te vasu decu same pogotovo ovakve male uzas

  • jedna mama Vreme: 18.12.2013 10:51h

    E majko majko...neću ni da pomišljam kako ćeš od sada spavati... čime su ta dečica to zaslužila? strašno koliko neodgovornih roditelja. Svaki komentar je suvišan.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP