Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OBRAČUN NARKO KLANOVA:

Trojica Srba pogođena iz snajpera u Valensiji!

Autor: Kurir | 30.11.2014 - 20:54:00h | Komentara: 3

Španski mediji navode da su srpski državljani, stari 36, 38 i 46 godina, upucani iz poluautomatskog oružja. Forenzičari su pronašli pet čaura. Očevici tvrde da su videli čoveka sa velike udaljenosti od raskrsnice gde su stajali kako cilja u grupu Srba.

Snajper

Snajper | Foto: Profimedia

Trojica srpskih državljana upucana su danas oko 12.30 u istočnom delu Valensije, i kako javljaju španski mediji, sumnja se da je reč o profesionalnom strelcu. Jedan od povređenih je teže ranjen u stomak, dok su druga dvojica prošla sa lakšim povredama. Za napadačima se još traga.
Španski mediji navode da su srpski državljani, stari 36, 38 i 46 godina, upucani iz poluautomatskog oružja u blizini Instituta rada. Forenzičari su pronašli pet čaura. Očevici tvrde da su videli čoveka sa velike udaljenosti od raskrsnice gde su stajali kako cilja u grupu Srba. On je bio u društvu još dvojice pomagača. Ubrzo nakon što su odjeknuli pucnji, do naoružane grupe je stiglo vozilo marke „audi“, koje ih je pokupilo.
Prethodno, jedan od napadača je zapucao u pravcu slučajnih prolaznika koji su počeli da se okupljaju. Iako je identitet učesnika u pucnjavi još nepoznat, španski mediji tvrde da je među njima bilo državljana Ukrajine!
Prema daljoj priči, ranjeni srpski državljani su zaustavili taksi i prevezli se sami do Klinike za hitne slučajeve u Valensiji.
Teže povređeni odmah je podvrgnut hitnoj hirurškoj intrevenciji, dok su druga dvojica dobili po metak, jedan u ruku, drugi u koleno. Svi su u bolnici a njihove sobe su pod nadzorom pripadnika španske policije.
Prema saopštenjima španske policije, sumnja se da je u pitanju obračun istočnih kriminalnih grupa. Ispituje se i da li je vatreni obračun imao veze sa tučom koja je izbila u jednom obližnjem baru istog jutra, gde su učestvovala dvojica muškaraca čiji opis odgovara onima koji su učestvovali i pucnjavi.
A činjenica da je španska policija izašla u javnost sa tvrdnjama da je u pitanju obračun „istočnih kriminalnih grupa“ otvorila je spekulacije i da je motiv obračuna u Valensiji zapravo neuspeo šverc droge. Nedavno je kod ostrva Gran Kanarija na jedrilici zaplenjena tona kokaina i tada su uhapšeni Srbin i dva Ukrajinca.

 

Srpski klan redovan u španskoj crnoj hronici 

U Španiji godinama kontinuirano deluje srpski klan kriminalaca i sa Iberijskog poluostrava vrlo često stižu vesti o njima. Tako je u junu ove godine uhapšen srpski državljanin V. M. (35) sa osam kilograma kokaina i to u momentu kad je u španskoj luci Denija pokušao da se ukrca na trajekt za Ibicu. Godinu dana ranije španske vlasti su zaplenile više od 800 kilograma kokaina sa jedne jahte i tada je u grupi od 16 osoba uhapšen i Srbin.

U Španiji su utočište pronašli i oni naši državljani za kojima su raspisane poternice. Tako su u februaru 2012. godine u Valensiji uhapšeni Luka Bojović, Vladimir Milisavljević, Siniša Petrić i Vladimir Mijanović.

Bojović i Milisavljević su se nalazili na vrhu srpskih najtraženijih begunaca. U Španiji se do hapšenja februara 2013. nalazio i Đorđe Prelić, koji je osuđen na 15 godina zatvora, osuđen zbog sumnje da je učestvovao u napadu i ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona. Nekadašnji direktor „Ce marketa“, pokojni Rodoljub Radulović, takođe se krio u ovoj zemlji...

Poslednji komentari
  • DEBe Vreme: 01.12.2014 04:40h

    Ko unosi ljude ovakvog profila u gradzanskim sredinama? Mislim da i vi novinari snosite odgovornost. to su kriminalci koji se zna gde im je mesto, ne u 2zdravoj sredini". Koka, ko koka, ali donista bez petla- interpol, FBI, nacionalna policija ili psihijatriski oddel - kako se on zvao. I jos nesto, izgldeleda da seriozna kriza trese i Spaniju, a niko ne reagira. Vesti su nam se svele na palanake ogovaranja.

  • DEBe Vreme: 01.12.2014 04:44h

    mislim da ne znam ko je poopasan ovi koi pucaji ili oni koi cute, al ih huskaju. Kriminalke ili mladi kriminalchichi. Mislim da su najopasniji kad ostare pa onda I ne razlikuju sta I kako reci, odreagovati. Izvine se posle, ali kasno!

  • DEBe Vreme: 01.12.2014 04:47h

    Strah me je da ne je toliko opao moral da kriminalci su usli u structure odbrane, da stite jos vece kriminalne structure politicara ili onih koji 2vuku2 poteze od sene.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP