Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MAJKA HRABROST!

Trudna legla na bombu da bi spasila decu!

Autor: 24sata.hr | 24.02.2015 - 14:44:00h | Komentara: 0

Indira Hadža (8), koja je u subotu ranjena u eksploziji ručne bombe u svojoj kući u Bijelom Brdu, preživela je zahvaljujući brzoj reakciji osječkih hirurga.

Ručna bomba granata | Foto: Profimedia

Monstruozno: Ručna bomba na dečjem igralištu | Ilustracija: Profimedia

 
Naime, njoj je čelična kuglica iz ručne bombe M75 prošla kroz srce i ostala kod desnog dušnika.
- Ono što možemo reći je da je malena dobro i stabilno, samostalno diše i kontinuirano pratimo njeno stanje. U ovome trenutku bilo bi opasno vaditi tu kuglicu te je do daljnjeg nećemo dirati. Kolege koje su bile dežurne u trenutku dolaska devojčice odradile su odličan posao, što i ne čudi s obzirom na iskustva koja imamo iz vremena rata - rekao nam je načelnik Odeljenja za kardiohirurgiju KBC-a Osijek dr. Ranko Ugljen.
Devojčica Indira još se oporavlja na Jedinici intenzivne nege. Nakon dva dana u komi, probudila se u ponedeljak. 
Prema Ugljenovim rečima, vađenje malih čeličnih kuglica iz tela nije neophodno ukoliko ne ugrožavaju vitalne životne funkcije.
Za malenu Indiru komšije iz Bijelog Brda, koje su dotrčale u njihovu kuću nakon što su čuli eksploziju, tvrde da je devojčica i tako ranjena uspela da iz kuće iznese svoju dvogodišnju sestricu.
Neverovatnu hrabrost, pričaju, pokazala je i njena majka, koja je u trećem mesecu trudnoće legla na bombu kako bi spasila svoju decu.
U policiji ni u ponedjeljak nisu znali ništa više o nepoznatom počiniocu, koji je ostavio bombe na igralištu na ivici sela. Nije gotova ni obdukcija tela poginulog dečaka Samira (7) i njegove mame Zafire Hadža (36).
Policija još istražuje kako je ručna bomba, od koje su u subotu poginuli Samir i Zafira te ranjeni sestra Indira i braća Valentino (9) i Jasmin (5), stigla u njihovu kuću.

Samir je, naime, bombu navodno pronašao na igralištu i doneo je kući. Igralište je do prošle godine bilo smetlište i stanovnici su tamo bacali uginule životinje, a onda je preduzetnik Jovo Vuković kupio zemljište i sredio ga za decu. Trenutak pre eksplozije majka Zafira, koja je imala šestoro dece, je skočila na bombu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP