Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BANJALUKA

Tuča okončana krvavim ubistvom

Autor: Blic | 07.02.2015 - 16:59:00h | Komentara: 7

Aleksandar Rold (19) iz Banjaluke izboden je preksinoć na smrt u dvorištu Osnovne škole “Jovan Cvijić” u naselju Kočićev Venac.

Aleksandar Rold

Ubijeni Aleksandar Rold | Foto: Fejsbuk

Zbog ubistva mladića uhapšen je njegov vršnjak i komšija Anđelo Marković. Rold, inače učenik Srednje ugostiteljske škole, preminuo je na mestu zločina usled iskrvarenja zbog višestrukih uboda u grudi i stomak.
“EuroBlicu” je potvđeno da se ubistvo dogodilo nakon što su se ubica i žrtva dogovorili da neraščišćene razmirice reše tučom na školskom igralištu. U tuči je deblji kraj izvukao Marković, a zatim je prišao Roldu i pružio mu ruku kako bi piznao poraz.

Mesto gde je ubijen mladić

Mesto gde je ubijen mladić | Foto: Blic

- Rekao je Aleksandru: “Čestitam, ti si jači”. Kada mu je Aleksandar, ne sluteći šta mu se sprema, ispružio ruku, Anđelo je drugom rukom u kojoj je držao nož zamahnuo i izbo ga najmanje deset puta po telu – ispričao nam je očevidac.

Ubica sa debelim dosijeom

Osumnjičeni Anđelo Marković je do 15 časova bio na kriminalističkoj obradi u CJB Banjaluka, nakon čega će biti sproveden kod dežurnog tužioca. "EuroBlic" saznaje da se Marković tokom saslušanja branio ćutanjem. On u policiji ima deblji dosije, a potvrđeno je da je hapšen zbog krađe u kiosku ali i zbog oružane pljačke.

Beživotno telo mladića u snegu našli su lekari Hitne pomoći ispred ulaza u školsku salu, gde su i juče bili vidljivi tragovi krvi. Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, izjavila je da je ubistvo prijavljeno u petak oko 23.15 časova u Ulici Anđe Knežević, nakon čega su sve raspoložive policijske jedinice “dignute na noge”.

Policija je u rekordnom vremenu blokirala deo grada oko mesta zločina i jedan čas nakon ubistva osumnjičeni Anđelo Marković je uhapšen u svojoj kući u Ulici Mile Bekute. Policija je tokom istrage našla i nož i to nedaleko od mesta zločina.
 
Ubistvo je šokiralo i zaposlene u OŠ “Jovan Cvijić”. Od nastavnika, koji zbog vlastite bezbednosti nisu želeli da im navodimo ime, saznajemo da je školsko dvorište u večernjim satima mesto gde se okupljaju sumnjive osobe.

- Imamo noćnog čuvara koji je tada bio u školi, ali nije smeo da izađe napolje. Jednom je pokušao da spreči tuču pa je dobio batine - ispričala je jedna nastavnica i dodala da je osumnjičeni ubica pohađao ovu školu.

- Ovako nešto se moglo očekivati. Sećam se da je uvek pravio problem tokom školovanja i da je dete razvedenih roditelja – dodaje nastavnica.

Poznanici ubijenog Rolda ispričali su za “EuroBlic” da je nastradali mladić bio poznat po druženju, a ne sukobu sa zakonom. U policiji su takođe potvrdili da ubijeni mladić nije hapšen zbog krivičnih dela.

- Uvek se igrao sa nama mlađima na školskom igralištu. Znam da je voleo da ide na utakmice “Borca” i da je bio član navijačke grupe “Vulturesa” sa Čaira - ispričao je prijatelj ubijenog mladića, dodajući da Rold ima još tri mlađa brata.
Poslednji komentari
  • Vesna Vreme: 07.02.2015 22:22h

    je l zna neko kako se zove taj preparat?!!

  • Selfpromotion Vreme: 07.02.2015 22:43h

    Ti si tuzna majka??? Eee tuga Bozija. Mogu da zamislim kako si se ponasala na porodjaj. Ja imam fantasticno iskustvo. Doktor me je porodio,ali sam slusala. Jedan prirodni,dva carska. A pare jel vam trazio??? Uostalom majku vam je poradjao dva puta. Da je imala lose iskustvo pobegla bi glavom bezobzira. A taj doktor je porodio dece i dece...pa zene koje su zadovoljne mogle bi da se oglase...

  • Kuki Vreme: 07.02.2015 22:44h

    Znaci ribica nije mogla da prizna poraz na viteski nacin,e sad ce malo raja da te siba u corci pa ces da ojacas.

  • tasaaa Vreme: 08.02.2015 01:19h

    Jooj sta se desava... ginekolozi su danas koljaci...mrsko im da rade... radije bi spavali.... neradnici

  • popkica Vreme: 08.02.2015 14:17h

    Glupi kao noc! Zivim u Holandiji gde je droga cak legalizovana, o ulju kanabisa necu ni komentarisati. Citam tekst i zgrazavam se neznanjem i ponasanjem ljudi, covek je zeleo da olaksa muke pacijentu koji vec uveliko umire, a oni ga prijave. Strasno!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP