Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

FRANJO BI SE PREVRTAO U GROBU

Tuđman naučio ćirilicu!

Autor: D. Ćuruvija | 02.03.2014 - 17:13:00h | Komentara: 1

Igor Tuđman (33), unuk hrvatskog predsednika Franje Tuđmana koji u zatvoru u Sremskoj Mitrovici izdržava dvogodišnju kaznu zatvora zbog razbojništva, naučio je tokom jednogodišnjeg boravka na robiji da piše ćirilicu! On je našoj redakciji poslao pismo na ćirilici, u kojem ponovo tvrdi da nije pretio svojoj bivšoj supruzi Nataši Tuđman (27).

Igor Tuđman

Piše pesme u zatvoru: Igor Tuđman 

Igor Tuđman (33) poslao našoj
redakciji pismo čitko ispisano
ćirilicom, uz napomenu da je
„ćirilicom nokautirao stereotipe”

U pismu, koje je čitko napisano ćirilićom, i to krasnopisom i na ekavici, Tuđmanov unuk na dve strane navodi da nije mogao da preti bivšoj supruzi jer se nalazi pod „uobičajenom dozom osnovnog standarda nadzornosti“.

- S ovog mesta nije moguće uputiti bilo kakvu pretnju ili uvredu, a da prethodno neko ne snosi „disciplinsku odgovornost“ za tako nešto. Nataši želim lepše od svega najlepšega. Ipak je ona žena i majka i neka su joj životne staze surove svakodnevne i mukotrpne egzistencijalnosti posute samo laticama cveća - napisao je Tuđmanov unuk u pismu.

On kaže i da se trenutno „bavi sobom”, „samokorekcijom” i edukacijom.
- Preokupiran sma lepim stvarima. Pišem pesme, prikupljam zlatnu prašinu za svoju „skromnu riznicu”, a pripremam knjigu i film. Da nisam ovako posrnuo i „pao u blato”, nikada ne bih ovako snažan i kosntruktivan „ustao čist”- pohvalio se Igor Tuđman, koji bi u julu trebao da izađe na slobodu, ukoliko se usvoji njegov zahtev za uslovni otpust.

Unuk pokojnog hrvatskog predsednika se pohvalio i da je naučio ćirilično pismo.

Tuđmanovo pismo

Tuđmanovo pismo

 

Odbio ga Toma
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odbio je da pomiluje Igora Tuđmana, koji je osuđen na dve godine i dva meseca zatvora zbog pljačke jednog imućnog Beograđanina. Prema saznanjima „Alo!”, srpski predsednik šturo je obrazložio ovu svoju odluku. Posle ovog negativnog rešenja, Tuđmanov unuk više neće ni da piše novu molbu Nikoliću.

- Kao što vidite, skromno sam savladao da pišem i čitam ćirilicu i da „nokautirao sam stereotip!”. Iskreno sam uživao u tome - istakao je unuk hrvatskog predsednika u pismu.

Igor Tuđman je sa tadašnjom suprugom Natašom uhapšen 7. februara prošle godine, kada su iz Srbije pokušali da pređu u Hrvatsku. Prethodno ih je V. V. iz Beograda prijavio da su ga omamili, a potom opljačkali. Igor Tuđman je poznat i po tome što je pretprošle godine snimio porno-film u kojem su glavni akteri on i njegova bivša supruga Nataša. Na sudu su oboje zaključili sporazum o priznanju krivice, a Nataša Tuđman je u avgustu prošle godine izašla na slobodu.

Čeka ga  zatvor u  Hrvatskoj:  Nataša  Tuđman

Nataša Tuđman | Foto: Marko Bedaković

Igor Tuđman je jedno vreme u beogradskoj pritvorskoj jedinici Specijalnog suda delio ćeliju sa Markom Miškovićem (32), sinom biznismena Miroslava Miškovića (67), koji mu je po izlasku u aprilu poklonio svoju garderobu.
Poslednji komentari
  • dragan Vreme: 03.03.2014 12:20h

    Uz svo uvažavane Vaše redakcije,ali ovo jednostavno nije pisao Tuđman.Ovo nije rukopis već krasnopis.Tehnika ovakvog pisanja uči se godinama.Svka čast onome ko mu je ovo napisao,jer su ovo slova staroslavenskih rukopisa.Na kraju,nije se ni potpisao ćirilicom.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP