Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

VATRENE STIHIJE PRETILE MALIŠANIMA NA VIŠE MESTA U SRBIJI, DVOJE POGINULO KOD PANČEVA

TUGA U MALOM RITU: Brat (5) i sestra (1) stradali zbog opuška?

Autor: Enis Sadiku | 31.10.2014 - 10:58:00h | Komentara: 3

Petogodišnji Kristijan Jovanović i njegova sestra Anastasija, stara samo 15 meseci, poginuli su juče u požaru koji je oko 11 zahvatio njihovu porodičnu kuću u naselju Mali Rit kod Pančeva.

Ugušili se u dimu: Kristijan i Anastasija Jovanović

Za vreme požara majka bila u komšiluku. Policija je privela

U trenutku izbijanja vatrene stihije deca su bila sama kod kuće, jer je njihova majka Viktorija Jovanović (34) otišla u posetu kod svoje majke Evice Grajlinger da pozajmi sekiru kako bi nasekla drva. Viktorijina majka Evica Grajlinge potvrdila je da joj je ćerka bila u poseti u trenutku izbijanja požara i rekla da su popile kafu i da se Viktorija kod nje zadržala oko sat vremena. Jovanovići su živeli u kući bez vode i struje, peć je, kad su vatrogasci došli, bila hladna, pa se sumnja da je požar izbio zbog opuška. Požar su prvi primetile komšije koje su odmah obavestile Viktoriju i vatrogasce. Nesretna majka je trčeći stigla do kuće, razbila rukom prozor, ušla i izvukla dvoje svoje dece koja su, nažalost, već preminula. Na njihovim telima nije bilo opekotina, pa se pretpostavlja da su se deca ugušila.

Mali Rit / Foto: D. Milenković

Pokušala da spasi decu, ali nije uspela / Foto: D. Milenković

- Otišla sam da pozajmim sekiru kako bi nasekla drva za ogrev, decu sam ostavila samu, a peć je bila ugašena. Dotrčala je rođaka koja mi je rekla da gori kuća. Slomila sam prozor i tada je buknuo plamen. Prvo sam našla Kristijana i dodala sam ga rođaci, a zatim sam po gustom dimu tražila Anastasiju - uz uzdah je rekla Viktorija, pre nego što su je policajci odveli u stanicu policije.

Njena rođaka A. M. je ispričala da je cela kuća bila obuhvaćena crnim gustim dimom.

Mali Rit / Foto: D. Milenković

Tela mališana poslata na obdukciju / Foto: D. Milenković

- Viktorija mi je dodala Kristijana. Ja sam ga polivala vodom i pokušavala da mu dam da je pije, ali on nije reagovao - rekla je A. M..

Komšinice objašnjavaju da je Viktorija samohrana majka koja se brinula o dvoje dece, dok joj je još šestoro dece u domovima.

Mali Rit / Foto: D. Milenković

Mali Rit / Foto: D. Milenković

- Kada je lepo vreme decu vodi sa sobom kada ide da sakuplja sekundarne sirovine. Sad kada je zahladnelo ostavljala ih kod kuće. Ona ni od koga nije imala pomoć. Ovo što se dogodilo je čista sudbina jer nijedna majka svojoj deci ne želi da naudi - rekla je jedna od Viktorijinih komšinica.

Mali Rit / Foto: D. Milenković

Viktorija Jovanović / Foto: D. Milenković

Viktorija je odvedena u policiju gde je saslušana, a nakon obdukcije i završene policijske istrage odlučuće se da li će protiv nje biti pokrenut postupak.

Mali Rit / Foto: D. Milenković

Pasoši poginulih mališana  / Foto: D. Milenković

Crni bilans


► Sanja (3), Anđelka (5) i Milenko (9) Stanković stradali su u požaru koji je 25. septembra izbio u baraci iza naselja “Dr Ivan Ribar” na Novom Beogradu. Pretpostavlja se da je požar izazvala sveća


► Dvogodišnja Maja i njena braća Dimitrije (3) i Nenad (4) izgoreli u požaru decembra 2013. nakon što ih je majka Mirela Mikulčić (29) zaključala u kući u Velikoj Krsni kod Mladenovca


► Milica Dragojević, stara dve i po godine, stradala je 2. maja 2010. od posledica požara u selu Rudna Glava


► Dvoipogodišnji I. Beriša izgoreo je 22. oktobra 2008. u Subotici
n Braća Đorđe (7) i Stevica Petrović (6), kao i njihova majka Silvana Beriša (37), stradali su u požaru koji je izbio na Petrovaradinskoj tvrđavi u decembru 2007. godine


► Braća Laza (3) i Sava (5) Ejupović preminuli su 9. decembra 2004. od posledica požara, koji je izbio u njihovom stanu, u naselju Bele vode u Beogradu. D. Ć.

Gorela škola, đaci evakuisani!


U osnovnoj školi u gružanskom selu Vraćevšnica juče oko 9 izbio je požar koji su ugasili zaposleni, dok su đaci brzo izvedeni u školsko dvorište, rečeno je u vatrogasnoj službi u Gornjem Milanovcu.


Požar je na krovu primetio jedan zaposleni i o tome obavestio nastavnika Vladu Sredojevića, koji je prekinuo čas i sa kolegom Darkom Mijailovićem počeo da gasi požar, ali su tada videli da gori i u kotlarnici. U međuvremenu su nastavnice izvele đake u dvorište gde su ostali dok požar nije ugašen, ali je poseban problem bio što aparati za gašenje požara nisu bili ispravani. Brzo su stigli vatrogasci, ali za njihovom intervencijom nije bilo potrebe jer su zaposleni u potpunosti ugasili požar.

Poslednji komentari
  • ? Vreme: 31.10.2014 17:01h

    Nemaju pomoc a imaju pasose?! U cemu je trik?

  • jordan Vreme: 31.10.2014 19:26h

    eto posti tajkune nehvatate vec ih pustate ima u zatvorima za ove jadne ljude koji se zapale zato sto im je uzela ova drzava dajte im ministre vuline pomoc i podao ...kako ste rekli

  • milomir.dv Vreme: 01.11.2014 11:01h

    Od kad deca puše?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP