Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NOVI DETALJI JEZIVE SMRTI JEDNOGODIŠNJEG DEČAKA IZ ZEMUNA

Tukao bebu do smrti jer je sumnjao da je njegova!

Autor: E. Sadiku - M. Dudvarski | 19.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 9

Otac Kurteši Kurtić (25) uhapšen je u sredu popodne, jer je jednogodišnjeg sina D. M. u kući u Zemunu bacao, šutirao i udarao o pod, nakon čega je beba i preminula. Kako saznajemo, razlog za ovakvo monstruozno ubistvo je što ga je porodica optuživala da nije dobar otac i da mališan nije njegov sin.

Otac ubica u pritvoru

Otac ubica u pritvoru

- Iako mu je saopšeno da mu je dete umrlo, juče nije pokazivao nikakve emocije. Samo je sedeo i ćutao u pritvoru. U sredu na saslušanju u policiji govorio je da se kaje i da će mu Bog spasiti sina. Zaćutao je kada je saznao da je mrtav - objašnjava naš izvor blizak slučaju.


Hronologija događaja


8.00 - Otac odlazi na otpad sa komšijom
10.30 - Vraća se kući
11.00 - Gordana odlazi u Centar za socijalni rad po hranu za porodicu
12.00 - Gordana zatiče modrog
sina Darka (1)
12.15 - Komšinica pokušava da
osvesti dete
12.30 - Bez svesti ga voze u
Zemunsku bolnicu
13.15 - Dete primljeno u KBC “Zemun”
13.30 - Policija privodi majku i oca
13.45 - Beba u Institutu za majku i dete
15.00 - Dečaka primaju u
Urgentni centar
17.30 - Završena operacija
23.30 - Umro jednogodišnji dečak

Kako „Alo!“ saznaje, uhapšeni otac i ranije je zlostavljao sina, jer je sumnjao da je njegov, ali niko ga nije prijavljivao nadležnim službama. Beba je prekjuče sa teškim povredama stomaka i višestrukim povredama glave hitno prevezena u Urgentni centra, gde je odmah operisana, ali nažalost povrede koje je zadobila bile su smrtonosne.

Zbog sumnje da je tukao i mučio dete, policija je uhapsila Kurtešija Kurtića. Iako je u prvi mah govorio da ne zna šta se dogodilo sa detetom, otac je u policiji priznao da je pretukao bebu i do detalja opisao kako je to radio.


Branilac Kurtešija Dragomir Mrdalj kaže da će njegov klijent biti danas saslušan u Tužilaštvu.

- Budući da je beba umrla, ovaj slučaj je prešao iz Trećeg tužilaštva u Više i ostaje da se vidi koje će mu se krivično delo stavljati na teret - objašnjava Mrdalj.

Majka u šoku:  Gordana  Milovanović

Majka u šoku: Gordana Milovanović


Naime, kako saznajemo, Kurteši je zlostavljao i svoju nevenčanu suprugu Gordanu Milovanović (36), sa kojom ima troje dece, a četvrto je na putu. Zbog tog zlostavljana nesrećna žena je pred porođaj sa Darkom pobegla kod svojih u Obrenovac, gde se i porodila, a ta činjenica je kod Kurtešija budila sumnju da je dete njegovo. Ove podatke potvrdile su i juče i njihove komšije i objasnile da je Kurteši stari narkoman koji je više puta bio privođen zbog krađa.

Oni dodaju da se ne bi dogodila ova tragedija da je Gordana smogla snage i ceo slučaj prijavila Centru za socijalni rad, gde je i onako odlazila po hranu za porodicu.

| Foto: RAS

Pare za hranu nije imao, ali se za drogu snalazio


- Videla sam se sa Gordanom, dovezli su je socijalni radnici da uzme sina Deara i stvari i tada mi je objasnila kakav je život vodila sa Kurtešijem. Ona mi je rekla da ju je Kurteši stalno tukao i vezivao za krevet i da ga se strašno plašila. Pokušala je da ga ostavi, otišla je kod njenih i tamo je rodila Darka, ali zbog druge dece se vratila kod njega. Do tog dana niko nije znao šta se dešava u njihovoj kući. Pomagali smo ih oko hrane i stvari, jer je Kurteši više brinuo za sebe nego za svoju porodici. Pare za hranu nije imao, ali zato je novac pronalazio za drogu. Sad kada vratim film unazad, setim se da je bio grub prema bebi jer je sumnjao da je njegova. Čerku Andrijanu (6), koja je sa dedom u Nemačkoj i Deara nije dirao - rekla je Šemčule Ajetović.

Kuća u kojoj je  otac tukao sina

Kuća u kojoj je otac tukao sina | Foto: RAS

Povrede su bile jače od života!

Život jednogodišnjeg D. M., kojeg je, kako se sumnja, otac prekjuče nasmrt prebio, nažalost nisu mogli da sačuvaju ni najbolji srpski lekari! Kako „Alo!“ saznaje, imao je prelom lobanje, pukla mu je jetra i slezina, podlivi su bili svuda po telu. Jadno dete je u besvesnom stanju prvo dovedeno u zemunsku bolnicu, odakle je, posle reanimacije, transportovano u Institut za majku i dete. Tamošnji lekari hitno su ga uputili u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije, gde radi naš najveći stručnjak za jetru, hirurg prof. dr Vladimir Đukić, koji ga je i operisao. On je dao sve od sebe, ali beba sa takvim povredama, kako lekari kažu, nije imala šansu. Prava drama počela je kada je D. M. primljen u KBC „Zemun“, u 13.15.
- Bio je bez svesti. Svuda su bili podlivi po telu, a očigledno je bilo da ima i povrede unutrašnjih organa. Odmah smo pristupili reanimaciji. Kada smo uspeli da stabilizujemo bebino stanje, u 1.45 smo ga hitno transportovali u Institut za majku i dete. Tamo su konstatovali da jedino u Urgentnom centru mogu da pokušaju da spasu beba i hitno je tamo prebacili - kaže izvor „Alo!“ iz zemunske bolnice.
Prema rečima dr Duška Jovanovića, zamenika direktora Urgentnog centra, beba je primljena sa izuzetno teškim povredama - prelomom lobanje, povredama jetre i slezine, sa podlivima.
- Operisao ju je naš najbolji stručnjak prof. dr Vladimir Đukić. Bez obzira na sve njegovo umeće i napor koji je uložio beba nije preživela. Ona ni posle operacije nije bila u stabilnom zdravstveno strtanju ni posle transfuzija krvi i svega ostalog što je dobijala. Preminula je oko pomoći. Uradili smo sve što je moglo da bismo je spasili, ali nažalost, povrede su bilo užasno teške - kaže za „Alo!“ dr Jovanović. R. Briza

Poslednji komentari
  • gavrilovic Vreme: 19.06.2015 09:26h

    Hoce li i ovaj monstrum da se izvuce sa 2-3 godine, uslovno??? ELEKTRICNA STOLICA JE JEDINI ZAKON ZA TAKVE UBICE.

  • Sale Vreme: 19.06.2015 10:00h

    Kakav idiot mora neko da bude da digne ruku na dete...Stvrano treba vratiti smrtnu kaynu. Nisu Ameri budale!

  • Dušan Šuša Vreme: 19.06.2015 11:52h

    Dakle, SMRTNA KAZNA je jedini apsolutno delotvorni LEK za aktuelne zločince i jedina apsolutno delotvorna VAKCINA za potencijalne !!!

  • yu Vreme: 19.06.2015 11:58h

    stoka nevidjena

  • alek Vreme: 19.06.2015 12:18h

    PREDLAZEM DA DRZAVA U KRIVICNI ZAKON PO HITNOM POSTUPKU UBACI CLAN ZA OVAKVA DELA, SMRTNU KAZNU. NADAM SE DA SE VIDI PORAST TAKVIH DELA, ZA KOJE IZVCRSIOCI DOBIJU MINIMALNE KAZNE.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP