Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

REAGOVANJE

"Tukli su me sudski stražari"

Autor: Ekipa Alo! | 27.04.2013 - 17:39:00h | Komentara: 0

Vladimir Vukčević (64) iz Beograda, reagovao je danas na tekst "Pobili se stražari i publika u Palati pravde", koji se je na sajtu Alo.rs. objavljen 23. aprila, u kojem navodi da nije tačna informacija da su oštećeni na suđenju Nikoli Laziću, bivšem direktoru i vlasniku firme "Elita internacional", napali stražare. Vukčević tvrdi da je on bio žrtva "bahatih sudskih stražara", na suđenju bivšem direktoru i vlasniku firme "Elita internacional", koja je, kako ističe, "posredstvom državnih institucija, koje nisu radile svoj posao, opljačkala više od 1.600 građana za preko 35 miliona evra". Lazić je u bekstvu i sudi mu se u odsustvu.

Vukčević tvrdi da su ga maltretirali stražari (ilustracija)

Vukčević tvrdi da su ga maltretirali stražari (ilustracija) | Foto: Vesna Lalić

 


- Istina je sledeća: Posle završenog pretresa kada su svi advokati napustili sudnicu negodovao sam kod sudske straže što su meni i ostalim zainteresovanima onemogućili prisustvo pretresu. Iz meni neshvatljivih razloga, ne mogu da verujem da je to zbog izraženog nezadovoljstva, njih trojica ili četvorica skočili su na mene, grubo mi zavrtajući ruke na leđima, odgurali su me do susednog zida, a zatim me ugurali u hodnik gde su me udarali i dalje sa zavrnutim rukama na leđima pokušavajući da mi stave lisice. Ovom divljaštvu sudske straže bilo je prisutno više od dvadeset svedoka - navodi Vukčević .
 

Pozlilo mu u sudu


"Želim da istaknem da imam 64 godine, da sam uzoran građanin, nikada u životu nisam dolazio u sukob sa zakonom. Po završetku ovog, za mene krajnje ponižavajućeg incidenta, osećao sam se vrlo loše te mi je ukazana hitna pomoć u okviru Palate pravde, o čemu postoji dokument, a pošto sam srčani bolesnik to je moglo dovesti do kobnih posledica", navodi Vukčević.

On tvrdi da nijedan stražar nije dobio udarac u glavu, pa nije bilo potrebe da policija interveniše.
- Nisam sprovođen u OUP Savski venac. Nisam ispitivan od strane policije i niko iz policije nije sa mnom razgovarao. Naprotiv, policajac Vorkapić, koji je došao u službene prostorije sudske straže gde su me držali stražari, samo mi je dao ličnu kartu (koju su mi pre toga uzeli stražari) i rekao da mogu da idem. Rekao sam mu da su potrebni podaci o sudskim stražarima koji su me maltretirali i tukli. On mi je odgovorio da te podatke mogu da dobijem sutradan u stanici policije. To je prava istina, a da li je neko podneo krivičnu prijavu protiv mene, ja to ne znam. Cela priča je montirana i lažno predstavljena - naglašava Vukčević.

On dodaje da je glavni pretres, koji je bio održan, bio javan, ali da je sudija Višeg suda Slađana Marković "donela neosnovano, nezakonito odluku da za javnost zatvori pretres čime je zabranila ulaz u sudnicu građanima zainteresovanim za ovaj sudski proces".
"Napominjem da niko, osim advokata, nije ušao u sudnicu. Ako je izgovor da je sudnica bila mala, na civilizovan način je to moglo biti objašnjeno i pretresu su mogli prisustvovati samo predstavnici oštećenih. To nije učinjeno, već su postavljeni pripadnici stražarske službe koji su bespotrebno štitili ulaz jer niko nije ni pokušao na silu da uđe u sudnicu. Dakle, pogrešna i nezakonita odluka sudije bila je uzrok za ovaj incident - piše u reagovanju Vladimira Vukčevića i napominje da je "rešavanje" ovoga slučaja, koji se svrstava u najveće pljačke građana Srbije ušlo je u petu godinu i nije odmaklo od početka.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP