Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ODRŽANA ŽALBENA SEDNICA

Tužilac poljuljao Canetovu oslobađajuću presudu!

Autor: Ivan Milićević | 23.01.2015 - 15:12:00h | Komentara: 1

Dokumenta na osnovu kojih je Subotić oslobođen, dostavio je sudiji “svedok” iza zatvorenih vrata, a potpisao ih direktor fabrike duvana pet godina nakon svoje smrti, tvrdi tužilac!

Stanko Subotić Cane

Stanko Subotić Cane | Foto: Boško Karanović

Zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić izneo je danas žalbu na prvostepenu presudu Specijalnog suda, kojom je biznismen Stanko Subotić Cane, zajedno sa još četrnaestoro optuženih, oslobođen optužbi da je organizovao šverc cigareta devedesetih.

U temeljnom obrazloženju žalbe, tužilac je najpre doveo u pitanje zastarelost krivičnog dela, na osnovu kog je Subotićeva grupa oslobođena krivice.
 

- Specijalni sud je zaključio da je nastupila apsolutna zastarelost krivičnih dela iz 1995. jer je krivični postupak pokrenut 2006. Veće je ocenilo da tužilaštvo prikupilo značajne dokaze za šverc tokom te godine, koji međutim, nisu dovoljni da bi se dokazala dela počinjena naredne godine. S obzirom na to da je ovde upitanju kontinuirano krivično delo, ne može se govoriti o zastarelosti - smatra tužilac.
 

On se potom osvrnuo na jedan od ključnih dokaza odbrane, koje je predsedniku veća dostavio svedok, ali ne na suđenju, već lično u kabinetu sudije. Dokumenta su potom svrstana u spise predmeta, iako je tužilaštvo više puta upozoravalo da se na takav način najgrublje krši domaći, ali i evropski zakoni.
 

- Svedok je sam rekao da je dokumenta nabavio nelegalnim putem, što se kosi sa svim domaćim, ali i međunarodnim zakonima o krivičnom postupku. Vrhunac apsurda je činjenica da je ta dokumenta, koja navodno dokazuiju da je vojska SRJ organizovala šverc cigareta, a ne Stanko Subotić, potpisao direktor fabrike duvana iz Makedonije, ali pet godina nakon što se blaženo upokojio - kazao je tužilac, što je izazvalo smeh u sudnici.
 

Subotić, ali ni niko od preostalih 14 optuženih i njihovih advokata nije danas došao na žalbenu sednicu.
 

S obzirom na to da je presuda Stanku Subotiću već jednom ukidana, konačnu odluku nakon većanja donosi Apelacioni sud.

Tužilac je tražio da se donese osuđujuća presuda za sve okrivljene i da se osude na kazne koje su predložene još u optužnici.

Poslednji komentari
  • Зоран из Шумадије Vreme: 24.01.2015 07:24h

    ослободиће суд Цанета. Уталио се са Вучком.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP