Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SUĐENJE ZA ŠVERC KOKAINA

Tužilac traži za Šarića 40 godina robije!

Autor: D. Ćuruvija | 19.05.2015 - 19:06:00h | Komentara: 0

Tužilac za organizovani kriminal zatražilo je danas u završnoj reči maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora za Darka Šarića (44), optuženog za krijumčarenje 5.7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Sudije u Italiji, Argentini i Sloveniji navodno su  jednoglasno presudile -  nema dokaza da je  Šarić organizovao  krijumčarenje

Darko Šarić | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

Tužilac je u skoro četvoročasovnoj završnoj reči rekao da je dokazano da je Šarić izvršio udruživanje radi vršenja krivičnih dela i da je trgovao drogom. Odbrana i optuženi će završnu reč početi da iznose njihovi 27, 28, i 29. maja. Nakon iznošenja završnih reči, sud će odrediti datum izricanja prvostepene presude.

Ovaj proces koji vodi po šest spojenih optužnica protiv ukupno 36 okrivljenih, od kojih je još njih 14 u bekstvu, počeo je u oktobru 2009. hapšenjem prvih osumnjičenih i zaplenom oko dve tone kokaina u Urugvaju, a kasnije je više puta proširen.

Na optuženičkoj klupi Specijalnog suda u Beogradu su osim Šarića još devet optuženih, devet je zaključilo sporazum o priznanju krivice, a trojica su dobila status svedoka saradnika.

Na optuženičkoj klupi su Šarićev brat od ujaka Željko Vujanović, Nikola Dimitrijević zvani Džoni, Miloš Cajić, Borislav Tunjić, Živko Sibinski, Boban Stojiljković, Marko Dabović i Aleksandra Mišić.

Svedoci saradnici u ovom postupku su Radan Adamović, Nebojša Joksović i Draško Vuković. Oni nisu izuzeti od optuženja iako im se na kraju procesa ne izriče kazna, kao "nagrada" za saradnju u rasvetljavanju krivičnih dela.

U aprilu 2013. u Specijalnom sudu u Beogradu je krenulo objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi po šest optužnica zbog šverca više od ukupno 5,7 tona kokaina iz Urugvaja, Brazila i Argentine u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine. U bekstvu su još Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Tošić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Đoković i Nebojša Sretenović. Za njima je raspisana Interpolova poternica.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP