Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SLUČAJ NESTALOG DEČAKA TEODORA JANKOVIĆA IZ SMEDEREVA

Tužilaštvo: Istražne radnje po hitnom postupku

Autor: R. Ć. | 16.01.2013 - 07:02:00h | Komentara: 4

Milena Đorđević, koja skoro dva meseca bezuspešno pokušava da pronađe trogodišnjeg sina Teodora Jankovića, koga je njen nevenčani suprug Vojkan Janković 22. novembra prošle godine uzeo na viđenje u okviru sudski regulisanog termina, a potom im se gubi svaki trag, kaže da još nema pomaka u njenom slučaju i da joj se u međuvremenu niko od nadležnih nije javio.

Teodor Janković

Teodor Janković

Odgovore na pitanja dokle se stiglo sa ovim predmetom i šta je sve urađeno ni mi juče nismo uspeli da dobijemo od nadležnih u MUP-u Srbije, Prvom osnovnom sudu u Beogradu i Centru za socijalni rad u opštini Stari grad. Slavica Ivanović, zamenik tužioca Osnovnog tužilaštva u Smederevu, gde je majka Milena živela sa sinom, izjavila je za „Alo!“ da su napisani zahtevi za preduzimanje određenih istražnih radnji po hitnom postupku.


- Kada budu utvrđene sve činjenice, tužilaštvo će u saradnji sa Centrom za socijalni rad doneti odluku koja, pre sve svega, mora biti u ineteresu deteta - rekla je Ivanovićeva. Ona je istakla i da je najpre otac malog Teodora podneo krivičnu prijavu protiv Milene zbog nepoštovanja sudske odluke o viđanju deteta, te da je kasnije stigla i prijava majke protiv njega. Kako nezvanično saznajemo, Prvi osnovni sud u Beogradu je zatražio od Centra za socijalni rad da prikupi podatke o činjenicama vezanim za ovaj slučaj i da o tome obavesti sud.
Poslednji komentari
  • bobkockalone Vreme: 16.01.2013 07:43h

    Ne opravdavam ovaj postupak, ali treba ukazati na prava razvedenih očeva. I ja imam problema da vidjam dete, mada to oboje želimo. Zakon je takav da očevi mogu da budu stvarno maltretirani od strane majki dece. Znam dosta takvih primera. To negativno utiče na roditelje i decu, vrlo ozbiljna stvar.

  • saska Vreme: 16.01.2013 21:11h

    nemogu da shvatim oca koji hoce da vida dete a kad detetu treba lekarska intervencija koja je zakazana da to ignorise. pa to nije otac koji se igra sa detetovim zivotom da bi dokazao majci deteta da moze da radi sta hice jer je to i njegovo dete. dva meseca nadlezni cekaju da zena preko medija intervenise ma stvarno bizarno!!!!!!!

  • MIlos Vreme: 18.01.2013 19:04h

    Ljut sam na drzavu...sad jos vise posle ovoga sto se desava mojoj prijateljici!!! Ako zakon stiti otmicare molim ga onda samo da stitI i decu......ono je najbitnije u celoj ovoj prici!!! SRAMOTA ZA NAS,SRAMOTA ZA DRZAVU BRE LJUDI .......

  • Slavica Vreme: 25.01.2013 03:24h

    Rupe u zakonu ?I to po pitanju zaštite deteta. Ali zakon koji bi nedvosmisleno, i sa"manje rupa" regulisao tu oblast nije dovoljno zanimljiv domaćoj vlasti i tajkunima, neće valjda da arče vreme i donose zakone koje nemaju veze sa njihovim biznisom, kamionima i avionima. Efikasna institucionalna zaštita dece, nije u službi njihovih biznisa, i profita,pa je efemerna , nebitna. A ovaj što je oteo dete, lepo su psihijatri rekli da je na granici, a država, revnosna štiti prava psihopate, na račun trogodišnjeg deteta. Ali ko šiša dete, ako otac pa makar i tako pomeren "na granici" kako kažu, ima dobro ledja. Pa i vuk sit i ovce na broju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP