Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OSTAJU GDE JESU

Tužilaštvo protiv ukidanja pritvora Miškoviću i Đuraškoviću

Autor: Tanjug | 26.04.2013 - 14:02:00h | Komentara: 14

Tužilaštvo za organizovani kriminal izrazilo je neslaganje sa predlogom odbrane vlasnika "Delta holdinga"Miroslava Miškovića i "Nibens korporacije" Mila Đuraškovića da im se pritvor zameni blažom merom, odnosno ukine.

Tanjugu je u tom tužilaštvu rečeno da su "odbijene sve inicijative u tom pravcu".
Mišković i Đurašković su u pritvoru zbog opasnosti od bekstva, pošto je osnov za pritvor "uznemirenje javnosti" prestao da važi 15. aprila, posle stupanja na snagu novih odredbi Krivičnog zakona.

Pod lupom i zbog  „C marketa“, „Luke  Beograd“ i „Belvila“: Miroslav Mišković

Miroslav Mišković | Foto: Nemanja Kostić

 Miškovićeva odbrana je predložila sudiji za prethodni postupak da mu se ukine pritvor uz polaganje jemstva u iznosu koji odredi sud, ili da se zameni kućnim pritvorom.

Milo Đurašković

Milo Đurašković | Foto: Oliver Bunić

 Đuraškovićeva odbrana je takođe predložila ukidanje pritvora ili zamenu za kućni pritvor, ali bez jemstva, rekao je danas Tanjugu njegov branilac Zoran Ateljević.

Pošto se tužilaštvo nije složilo ni sa jednim predlogom odbrane, sada čekamo odluku sudije za prethodni postupak, rekao je Ateljević.
On je podsetio da je Miškoviću i Đuraškoviću pritvor produžen do 9. juna kada mora da se podigne optužnica ili da oni budu pušteni iz pritvora po sili zakona.
Ateljević je ukazao da je danom stupanja na snagu nove zakonske odredbe, prestao zakonski razlog za pritvor po tački četiri - uznemirenje javnosti.
"Da bi neko mogao da bude pritvoren po toj tački, mora biti zaprećena kazna veća od 10 godina. U ovom slučaju, taj osnov je otpao po samom zakonu a sud je samo doneo deklarativno rešenje o tome", precizirao je advokat.
Marko Mišković, sin vlasnika Delta holdinga pušten je iz Okružnog zatvora u Beogradu 3. aprila i prebačen u svoj stan, gde mu je postavljena elektronska narukvica.

Odlukom Specijalnog suda Miškoviću je ukinut pritvor i zamenjen kućnim pritvorom, odnosno merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.
Miškovići, Đurašković i još sedam osumnjičenih uhapšeni su 12. decembra prošle godine zbog sumnje da su putarska preduzeća malverzacijama oštetili za 30 miliona dinara. 
Poslednji komentari
  • Pravnik Vreme: 26.04.2013 14:40h

    Sramotno je koliko se drzava poigrava sa zakonima. Zasto vaze drugaciji arsini za oca i sina? Gde je optuznica nakon pet meseci? Zasto moraju da menjaju zakon da bi mu sudili kad se onoliko najavljivala "borba protiv korupcije". Ovo sve vise poprima obrise politickog progona.

  • Dimitrije Vreme: 26.04.2013 14:50h

    Ovde nigde ne piše zašto tužilaštvo odbija predloge odbrane, argumente advokata smo čuli, a ovih nema. Ako borci protiv korupcije tvrde da imaju dokaze za sve pokrenute predmete, što čekaju jun da podignu optužnicu?

  • Marko Vreme: 26.04.2013 14:54h

    Azurnost se ne sastoji u obrazlaganju odbijanja, posebno kada se to cini razlozima koji su neuverljivi, kao sto je to slucaj da odlukom o produzavanju pritvora. Nista nedvojbeno izuzev iracionalne bojazni nismo kao javnost dobili od organa koji predstavljaju sudsku vlast. Tesko je politcke odluke pretociti u valjanu i odrzivu pravnu formu.

  • Biljana Vreme: 26.04.2013 15:21h

    Od Tuzilastva za pet meseci smo dobili pet razloga za odbijanje zahteva odbrane, koji su nesuvisli i neutemeljeni. Mogli su da ih potkrepe sa nekim novim materijalnim dokazom iz "istrage stoleca", kako ovo sve ne bi poprimilo obrise Berijinih ranih radova. Koliko je jaka drzava kojoj pretnju predstavlja Miskovic na slobodi?

  • Peđa Vreme: 26.04.2013 15:22h

    Nemojte ljudi da ste na kraj srca! Pa treba tužiocima još malo vremena da pronađu papire sa početka postupka da bi se setili zašto su uopšte ovi u pritvoru i zašta ih sumnjiče, pošto je toliko vremena prošlo od tada da su svi zaboravili.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP