Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZAVRŠNE REČI NA SUĐENJU ZA ŠVERC CIGARETA

Tužilaštvo traži osam godina za Caneta

Autor: M. Dudvarski | 04.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je juče Specijalnom sudu u Beogradu da biznismena Stanka Subotića Caneta osudi na kaznu od osam godina zatvora zbog organizovanja šverca cigareta u Srbiju tokom devedesetih godina. Za Subotićeve saradnike tražena je kazna od dve do šest godina zatvora.

Čeka presudu:  Stanko Subotić

Čeka presudu: Stanko Subotić | Foto: Nebojša Marković

Tokom izlaganja završne reči na ponovljenom suđenju Subotiću, Saša Ivanić, zamenik tužioca za organizovani kriminal, predložio je da se Subotiću trajno oduzme imovina ukupne vrednosti od oko 56 miliona nekadašnjih nemačkih maraka i šest miliona američkih dolara, za koliko je krijumčarenjem duvana oštećen državni budžet.

Tužilaštvo je tražilo da bivši direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes bude kažnjen sa pet godina zatvora, a ista sankcija predložena je i za Subotićevog sestrića Nikolu Miloševića.

Za Stevana Banovića tužilaštvo je tražilo kaznu, ne manju od šest godina zatvora, dok je za ostale optužene predložena kazna od dve do dve i po godine zatvora.

Takođe je predloženo da se Miloševiću i Banoviću oduzme imovina vrednosti od oko 600.000 nekadašnjih nemačkih maraka.

Tužilaštvo smatra da je i tokom ponovljenog suđenja dokazalo krivicu optuženih i navode svoje optužnice da su Subotić i ostali optuženi švercom cigareta, tokom devedestetih, oštetili budžet Srbije za 28 miliona evra i šest miliona američkih dolara.

Radoslav Tadić, advokat optuženog Subotića, koji je ukinutom pravostepenom presudom bio osuđen na šest godina zatvora, predložio je sudu da mu izrekne oslobađajuću presudu jer nema dokaza da je počinio bilo koje krivično delo, kao i da je odbrana podnela dokumentaciju koja to potvrđuje.

Posle izlaganja završnih reči, Tužilaštva za organizovani krminal i odbrane, sud će zakazati izricanje prvostepene presude.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP