Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MADE IN SERBIA

Tužili banku da im je ukrala novac?!

Autor: G. Đorđević | 06.05.2015 - 14:07:00h | Komentara: 2

U Srbiji se samo još ovo nije dogodilo! Četvoro klijenata prijavilo je policiji svoju banku da im je ukrala štedne uloge!

KMB banka Kragujevac | Foto: Gane Đorđević

KBM banka | Foto: Gane Đorđević

Kockao se

bančinim parama?
Kako nezvanično saznaje “Alo!” za proneveru štednih uloga u ekspozituri KBM banke u Lazarevcu osumnjičen je njen radnik Aleksandar Kuzmanović. Takođe nezvanično, on je mesecima pre hapšenja bio redovan gost lokalnih kladionica u kojima je ostavljao ogromne svote novca, za koji se sada sumnja da je pripadao banci u kojoj je on radio kao kontrolor. Priča se da prilikom opklada nije štedeo i da su ulozi po pravilu iznosili više stotina hiljada dinara. Inače iz banke je pre dva dana oštećenima upućeno dopis u kome ih obaveštavaju da je protiv Kuzmanovića pokrenuta istraga. U istom dopisu oni apeluju na štediše da se pridruže gonjenju.

Milovan Starčević, Dragiša Paunović, Goran Mitreski i Miroslav Urošević prijavili su KMB banku iz Kragujevca inspektorima 29. novembra jer sumnjaju da im je banka ukrala novac koji su tamo oročili!


- Dva meseca ne možemo da podignem naš novac jer su u banci navodno otkrili da ih je jedan njihov službenik godinama potkradao. Mi ne verujemo u tu priču i sigurni smo da su nam pokrali pare pa se sada samo vade - besan je Paunović koji je pre dva meseca saznao da je njegov devizni račun prazan iako ima ugovor da je u ekspozituri KMB banke u Lazarevcu oročio 45.000 dolara.

- Na izvodu se jasno vidi da je neko iz banke s ćerkinog računa podizao novac i to sve dok ga nije potpuno ispraznio. Opet u štednoj knjižici, koja se nalazi kod nje, stanje je regularno. Tamo piše da ona i dalje ima 17.000 dolara koje u stavrnosti više nema. Jasno je da u toj banci rade lopovi. Zbog toga smo ih prijavili u policiju pa nek se inspektori sada bakću s lopužama- proklinjući dan kada je prekoračio prag KBM banke kroz zube sikće Paunović.

Pošto im u banci nisu izdali priznanicu Goran Mitreski i njegova supruga sada moraju da dokažu da su oročili 17.000 evra, u protivnom oni će ostati bez novca.


- U banci su mi rekli da mi Ugovor o oročenju ne znači ništa bez priznanice - jada se Mitreski.


Sredinom marta policija je privela A.K. službenika ekspoziture pod sumnjom da je proneverio štedne uloge. Dva meseca ranije, 23. januara, u ekspozituru je navodno upala jedna maskirana osoba i uz pretnju pištoljem od blagajnika otela pun džak para. Izvor “Alo!” objašnjava da inspektori istražuju i mogućnost da je pljačka izrežirana.


- Krađa novca se po svoj prilici nije ni dogodila, nego je nameštena da bi se prikrila pronevera oko 200.000 evra štednih uloga. To verovatno nije konačan iznos jer se šteta još uvek procenjuje pošto mnogi klijenti nemaju dokaz da su pare uplatili na bankovni račun. Ovako nešto se do sada nikada nije dogodilo u Srbiji. Da radnici banke umesto na račune pare od štediša stavlja u svoje džepove. To je potpuno ludilo i dokaz da u banci nije bilo kontrole - navodi izvor.
 

Ovo nije prvi skandal u KBM banci
Ovo inače nije prva pronevera u KMB banci. Pre pet godina nešto slično se dogodilo i u ekspozituri Kredi banke u Aranđelovcu i tada je uhapšen Katarina T. koja je bila šefica službe kreditnih plasmana. Ona je bila osumnjičena da je JKP “Bukulja” ispostavljala neistinte i znatno veće mesečne obračune za kredit, oštetivši to preduzeće za 1.570.000 dinara. Kako je navedeno, Katarina T. je tom preduzeću mesečne obračune za uplatu kredita dostavljala na privatni račun njenog rođaka iz Aranđelovca, a osumnjičena je i da je s tog računa podigla 726.000 dinara.

Poslednji komentari
  • walter Vreme: 06.05.2015 14:45h

    Pa da clasika,kao i sve ostalo pa tako i to kod nas funkcionise maznuli lovu pa ti sad dokazuj da si orocio pare na kraju ce obrisati podatke iz sistema pa ce biti da su napravili divlji ugovor!!!strasno i zalosno sta rade ovom narodu.

  • Dejan Vreme: 06.05.2015 22:42h

    ko to radi ovom narodu ako ne rade pripadnici TOG ISTOG naroda. Ovi nisu došli iz Holandije to je Srpska banka a radnicu su prepostavljam svi državljani Srbije. Isto je i sa vladom i svim ostalim strukturama u zemlji.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP