Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BURNA NOĆ

U Beogradu sinoć 226 alkoholisanih vozača!

Autor: | 03.11.2013 - 12:08:00h | Komentara: 2

Uprava saobraćajne policije noćas je u Beogradu ponovo sprovela akciju pojačane kontrole vozača koji upravljaju pod dejstvom alkohola, i otkrila njih 226, od kojih je 19 odvedeno u policijske stanice na trežnjenje, jer su imali više od 1,2 promila alkohola u krvi.

Bajkovićev automobil  posle udesa

Ilsutracija | Foto: Masanori Jošida

To je treća takva akcija saobraćajne policije u Beogradu za manje od mesec dana, a broj otkrivenih vozača pod dejstvom alkohola je i dalje velik, što pokazuje da sva upozorenja saobraćanje policije nisu pomogla, kao ni represivne mere.
Manji broj otkrivenih pijanih nego u prethodne dve akcije je, verovatno, posledica i činjenice da je ova protekle noći obavljena na manjem broju punktova nego ranije, ali delom i delimičnog podizanja svesti vozača i saznanja da su policijske kontrole učestale.
Jer, ono što je bilo uočljivo, jeste da među prekršiocima nije bilo puno vozača u stanju teškog pijanstva, uglavnom se radilo o lakom, za šta je predviđena samo novčana kazna od 5.000 dinara.
Zamenik načelnika beogradske saobraćajne policije Zlatko Belencan izjavio je FoNetu da je od početka godine u glavnom gradu 96 osoba poginulo u saobraćajnim nesrećama i da će, kako bi se taj broj smanjio, akcija pojačane
kontrole biti nastavljena.
On je podsetio da je u prvoj akciji, sprovedenoj početkom oktobra, otkriveno 311 vozača pod dejstvom alkohola, od kojih je 21 odveden na trežnjenje u policijske stanice, a u sledećoj 326, od kojih su čak 43 imala više od 1,2 promila alkohola u krvi i morali su biti zadržani do istrežnjenja.
Belencan je rekao da se akcije pojačane kontrole u Beogradu sprovode u "koncentričnim krugovima", tako da je prekršiocima mala šansa da izbegnu kontrole, u što se ekipa FoNeta koja je provela noć sa saobraćajcima i uverila.
Za prvih 15 minuta akcije, koja je trajala od 01:00 do 06:00, saobraćajci su samo na Slaviji otkrili dvojicu vozača sa više od 1,2 promila alkohola i odveli ih na trežnjenje.
Patrola na Trgu Nikole Pašića je za dva sata otkrila 13 vozača koji su imali više alkohola u krvi od dozvoljenih 0,3 promila.
Slično je bilo i ispod Mostarske petlje, gde viđen i prizor kako vozač, kad mu je otkriveno da je pijan, napisana prijava i naređeno da ne sme da nastavi da dalje vozi, izašao iz automobila, seo pored i zajedno sa suvozačem nastavio da pije pivo čekajući da neko dođe po njega.

Supermen: Policajac  svakog dana dva puta uzduž pređe centralnu Srbiju

Pune ruke posla, jer pisanje prijave zahteva određenu proceduru i vreme, imala je i patrola u Pariskoj ulici, jer su tim pravcem prolazili vozači koji se vraćaju iz Savamale, gde su trenutno najpopularnija mesta za provod.
Dešavalo se i da za volanom sva tri automobila koje patrola odjednom zaustavi vozači budu pod dejstvom alkohola, a neretko su među njima i žene.
Većina kod kojih je otkriveno više alkohola u krvi od dozvoljenog je, na rutinsko pitanje policije odgovarala da nisu pili ništa, ili "jedno piće", a jedan kod kojeg je
otkriveno više od jednog promila, odgovorio je je da je popio "samo malo 'pils' pivo".
Bilo je i vozača koji su odbijali da stanu, pa su policajci za njima kretali u poteru da bi ih zaustavili, a ispostavilo se da su u svim tim slučajevima vozači bili pijani.
Vozač "punta" koji je odbio da se na znak policije zaustavi kod Bogoslovije, prošao je potom, kroz tri crvena svetla, a kada ga je viši policijski inspektor Vlado Pavlović sustigao, ispostavilo se da je osamnaestogodišnjak, pored
pijanstva, i mlad vozač koji je tek položio ispit i nema pravo vožnje noću.
Vozač automobila švedskih registracija, državljanin Srbije, kada je video da će ga policija zaustaviti u Nemanjinoj ulici, skrenuo je u jednosmernu Sarajevsku, u suprotnom smeru, pokušavajući da pobegne, ali je ubrzo zaustavljen i
izmerena su mu 0,92 promila.
On i saputnici bili su u čudu kada ih je, ubrzo po skretanju u zabranjeni smer, opkolilo nekoliko policijskih automobila, a zbog počinjenih više prekršaja, od kojih i dva teška, čeka ga i poprilična kazna.
Beogradskim saobraćajcima protekle noći su pomagale i kolege iz okolnih gradova, jer ih je nedovoljno za akciju tog obima.
Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Slobodan Malešić najavio je da će se akcija pojačane kontrole vozača, i u Beogradu, ali će se ići i u druge gradove, gde se primeti učestalost saobraćajnih nesreća koje uzrokuju vozači pod dejstvom alkohola.
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 04.11.2013 12:03h

    ODMAH ,ZA STALNO, ODUZETI VOZACKU DOZVOLU.Kada bi se to uradilo i dada bi 50-tak njih ostalo ZAUVEK bez dozvola ,voleo bi da vidim ko bi pio/drogirao se/ i vozio..ovako...ali to i policiji/oduzimanje dozvola za stalno/ ne odgovara,jer ovako uzmu pare i opet ce,i opet ce,i opet ce..od pijanih budala. nije meni problem sto ce ta pijana budala da ubije sebe, ali zbog njih najcesce stradaju NEVINI.

  • IVICA Vreme: 04.11.2013 12:03h

    VI NOVINARI STEZLO SRBSKOG NARODA I DECE..BILO MIRNO U BEoGRADU..SAMO PTICICE..KAKO VAS NIJE SRAMOTA BAR BOGA!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP