Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TREĆI PUT

U Novom Sadu ponovo napadnut profesor Radovan Tomić

Autor: Beta/021 | 05.06.2014 - 13:01:00h | Komentara: 0

Profesor i bivši direktor Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu Radovan Tomić napadnut je jutros u tom gradu ispred zgrade na Sunčanom keju u kojoj živi, saopštila je škola.

Radovan Tomić profesor

Profesor Radovan Tomić | Foto: Jelena Ivanović

 

Napao ga je nepoznati mladić koji je tri puta udario u glavu, posle čega je Tomić pobegao.

"Ovo je treći napad na mene i mislim da iza toga stoji prosvetna mafija, odnosno kriminalna grupa koja želi da uništi ustanovu u kojoj radim. Iza svega stoji jedan visoki funkcioner, ali više od ovoga ne mogu da vam kažem dok istraga ne bude gotova. Redovno dobijam preteće poruke", rekao je Tomić za 021.

On je bio na meti nezadovoljnih u januaru prošle godine kada su ga dvojica pretukla ispred zgrade u kojoj živi, a bio je napadnut i 2010. godine u Beogradu kada su ga nepoznate osobe pretukle šipkama. Ni u jednom slučaju nisu otkriveni počinioci niti se znaju motivi nasrtanja na ovog čoveka.

Radovan Tomić i njegova supruga Dragica, koja je direktorka škole, već dugo su u žiži javnosti. Zaposleni ih optužuju za brojne zloupotrebe, između ostalog da novac troše na službena putovanja u inostranstvo koja nemaju nikakvu poslovnu opravdanost niti pozitivne efekte po školu, na uređenje već uređenih prostorija, a poslednje optužbe su da je Dragica Tomić plagirala svoj doktorat.

Ona je to demantovala navodeći da je u pitanju "hajka na nju i njenu porodicu još od 2010. kada je Radovan prvi put pretučen". Inače, Dragica je na mestu direktora upravo nasledila svog supruga.

Škola je zatražila hitnu reakciju nadležnih organa i podršku obrazovnih i naučnih institucija, jer to nije prvi napad na Tomića.
Kako se navodi, poslednji napad je bio 17. januara 2013. Dodaje se da je ovoga puta u pitanju bio mladji napadač koji je na profesora Tomića nasrnuo pesnicama. Policiji je podneta prijava.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP