Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POTRAGA ZA PLJAČKAŠEM

U Opštinskoj upravi u Gornjem Milanovcu lopov krade dok su prazne kancelarije!

Autor: Beta | 08.01.2014 - 11:19:00h | Komentara: 2

Već mesecima radnicima opštinske uprave u Gornjem Milanovcu nepoznata osoba krade novac i čekovne kartice iz torbi i odela koje ostavljaju u kancelarijama za vreme radnog vremena, rečeno je danas agenciji Beta u lokalnoj policiji.

Gornji Milanovac

Gornji Milanovac | Foto: Wikipedia

Samo u prošloj godini 17 radnika opštinske uprave zbog krađe je ostalo bez novca, ličnih dokumenata, novčanika, a često i bez ključeva za automobile i stanove ako su na nekoliko minuta izašli iz radnih prostorija.

Pokradeni radnici rekli su Beti da se krađe događaju u vreme kada niko ne ostane u kancelariji i kada neko "kao duh" dođe i pokupi iz torbi ili džepova kaputa ili sakoa sve što nađe.

Nepoznati lopov uzima novac i platne kartice i ako uspe da pronađe i šifru, što je veoma čest slučaj, istog trenutka odlazi na bankomat i podiže maksimalni iznos od 20.000 dinara.

Jednom radniku je uoči novogodišnjih praznika ukradena kartica sa šifrom u danu kada su uplaćene plate, i on je hitno pozvao banku da prijavi ali je već bilo podignuto 20.000 dinara.

Sigurnosne kamere na bankomatima su snimile one koji su podizali novac ali vlasnici nikoga nisu prepoznali, zbog čega se sumnja da kradljivac kartice daje nekome ko nije iz Gornjeg Milanovca i da je to organizovana krađa.

Kako je danas za agenciju Beta izjavila načelnica Opštinske uprave Gorica Petrović, ovakve krađe stvaraju problem u radu i nepoverenje među radnicima, a ne zna se na koga da se sumnja, da li to čine pojedini radnici ili stranke.

"Preduzeli smo sve mere da to otkrijemo, čak ćemo koristiti i eletroniku jer nam je svima stalo da saznamo ko je toliko drzak i bezobziran da pretresa torbe radnika za samo nekoliko trenutaka a da nikada ne bude primećen", rekla je načelnica.
 

Poslednji komentari
  • Politicari kradu Vreme: 08.01.2014 12:06h

    svi su sumnjivi

  • Staniša Vreme: 08.01.2014 13:15h

    Načelnica Gorica Petrović sad ima dobar izgovor da prati svaki korak zaposlenih u Opštinskoj upravi ako se kamere ugrade. Žena se ponaša kao Staljin, a uz to nije političar.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP